Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IN MEMORIAM: Navijač Radničkog biće sahranjen danas (13.30)

Policija nije verovala da Dušan umire!

Autor: B. Nenković | 25.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 5

Zbog smrti Dušana Todorovića (18) na fudbalskoj utakmici u Ivanjici, navijači Radničkog iz Kragujevca juče su utišali bubnjeve i trube, tugujući za jednim od najvatrenijih mladih „crvenih đavola“.

Nakon što se onesvestio, njegovi drugovi su morali  nekoliko minuta da ubeđuju redare i policajce da mu je zaista pozlilo

Nakon što se onesvestio, njegovi drugovi su morali nekoliko minuta da ubeđuju redare i policajce da mu je zaista pozlilo

Navijači iz Kragujevca odali su poštu svom drugu koji je preprano preminuo tako što su sinoć u tišini, bez navijačkih rekvizita, bodrili svoj klub na košarkaškoj utakmici u dvorani „Jezero“, gde je gostovao Partizan. Na čelu navijačke kolone nosili su transparent na kojem je bilo ispisano Dušanovo ime.

Navijač Radničkog biće sahranjen danas

Navijač Radničkog biće sahranjen danas

Osamnaestogodišnji kik-bokser se u subotu na stadionu u Ivanjici u 57. minutu meča Javor-Radnički srušio na tribinama. Drugovi koji su u tom trenutku bili pored njega kažu da je odjednom pao i u prvi mah im se činilo kao da je izgubio svest. Njih nekoliko ga je donelo da ograde kako bi lekari što pre stigli do njega, ali nažalost, ni posle sata reanimacije nisu mogli da mu pomognu.

Mladić, koji je inače bio maturant škole „Toza Dragović“ u Kragujevcu, gde se školovao za turističkog tehničara, preminuo je od posledica srčanog udara. Njegova porodica u kragujevačkom naselju Male pčelice ni juče, dok su se spremali da u Ivanjici preuzmu njegovo telo, nije mogla da poveruje u tragičnu sudbinu. Majka Veselinka i braća Stefan i Nikola kažu da nikada nije bio bolestan.

Trenutak kada Hitna pomoć  odvozi Dušana u bolnicu

Trenutak kada Hitna pomoć odvozi Dušana u bolnicu


- Bio je mlad i zdrav. Prvog novembra je napunio 18 godina. Nikada od srca nije bolovao niti se žalio da mu nešto fali. Nikada cigaretu nije zapalio niti je pio alkohol, bavio se sportom. Niko u porodici nije umro od srca - utučeno priča majka Veselinka, koja se posle smrti muža sama brinula o trojici sinova.
Milenko Marjanović, predsednik FK Radnički iz Kragujevca, najavio je da će taj klub snositi troškove sahrane.

- Klub će snositi troškove sahrane, a razmatramo i mogućnost da finansiramo postavljanje spomenika Dušanu Todoroviću. Sve se dogodilo veoma brzo, minut-dva pre postizanja gola Dušan se onesvestio. Kapija između gledališta i stadiona bila je zaključana. Posle kraćeg ubeđivanja sa redarima i policijom je otključana, Dušan je prebačen na igralište, pa je onda pozvana Hitna pomoć. Lekar Radničkog Dejan Jermić prvi je ukazao pomoć Dušanu i kasnije je sve vreme bio sa njim - izjavio je Marjanović agenciji Tanjug.

Dušan Todorović biće sahranjen danas u 13.30 na lokalnom groblju u Malim pčelicama, nadomak Kragujevca, gde je i živeo sa svojom porodicom.
Poslednji komentari
  • *bane* Vreme: 25.11.2013 10:35h

    * Isto kao kad je bio pogođen bakljom na stadionu JNA , Radović (zaboravio sam mu ime) na derbiju, policiju su počeli da zovu navijači i da se komešaju da siđu do hitne pomoći , policija je reagovala tako što je počela odmah da biju navijače koji su pokušali da ga spuste dole .....Zbog toga bacači baklji su osuđeni na nekoliko godina robije , a policija , naravno nikom ništa ....što se dešava samo u necivilizovanom društvu kao što je ovo naše .....!!!! *Bio sam prisutan , postoji snimak, tako da ovo što sam rekao , možete proveriti !!!

  • Pirgos Vreme: 25.11.2013 10:51h

    Na ovoj slici su navijaci Radnickog iz Pirota koji su juce na putu za Leskovac gde je njih tim igrao nacrtali parolu i odali pocast svom bratu sa tribine.. Pocivaj u miru Dule !!!

  • Pirgosi 1990 Vreme: 25.11.2013 10:54h

    Ultrasi žive večno. Večna ti slava

  • Maki83 Vreme: 25.11.2013 15:33h

    Bane, potpuno si u pravu. Tog dana sam bio red ispod Aleksandra Radovica na stadionu JNA. Kada smo videli sta se desava i da decku kulja raketa iz vrata krenuli smo da ga gasimo jaknama, a policija je pocela da nas bije. Secam se da je vozilo hitne pomoci koje je bilo parkirano na atletskoj stazi ispod istocne tribine putovalo 20 minuta do ograde. Policija je i tada, kao i mnogo puta posle toga zakazala... a svi dobro znamo kako dignu hajku kada neko njihov bude ugrozen. Sramno! RIP Dusane Todorovicu

  • Red Force 96CDJKG Vreme: 26.11.2013 07:25h

    BRATE MOJ UVEK CES BITI DEO NAS..!!!!!! TODOROVIC DUSAN.....!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP