Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPSTRUKCIJA

Policija ometa istragu protiv Bogićevića

Autor: RAS | 15.12.2014 - 14:08:00h | Komentara: 2

Policija posle hapšenja vlasnika „Farmakoma“ Miroslava Bogićevića nije pretresla njegove poslovne i privatne prostorije.

Odali ga  prisluškivani razgovori:  Miroslav  Bogićević

Miroslav Bogićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Pretresi su izostali uprkos nalogu tužioca za organizovani kriminal, a tokom tajne pratnje, mimo znanja vrha policije, snimljeni su sastanci šabačkog biznismena i prvih ljudi policije. „Ćup sa zlatom“ nije nađen jer je policija pri hapšenju Bogićevića očigledno opstruisala istragu i tako onemogućila glavni cilj tužilaštva - da nađe novac i dokumentaciju o transferima milionskih iznosa koje je Bogićević, kako se sumnja, preneo na Kipar.
- Bogićević je uhapšen 24. novembra. Do danas policija nije pretresla ni „Farmakom“ i Bogićevićeve kuće, niti kuće njegovih roditelja i njemu bliskih ljudi. Neko očigledno blokira naređeni pretres i MUP bi hitno morao da utvrdi ko je to - kaže za „Blic“ izvor upoznat sa istragom protiv Bogićevića.
On navodi da je tokom cele istrage, vođene protiv vlasnika „Farmakoma“, bilo jasno da je cilj dela policije da opstruiše istragu, zbog čega je tajno, mimo znanja dela MUP-a, u slučaj uključena BIA.

Zaposlenje
Načelnik OKP šabačke policije Vlatko Milović suprugu je zaposlio u „Farmakomu“, a sumnja se da je Bogićević platio školovanje njihovom sinu na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

- Bogićević je pod pratnjom BIA bio od letos i tako je i utvrđeno ko su prvi u policijskom lancu njegove zaštite - kaže naš izvor.
Tokom tajne pratnje, kako „Blic“ saznaje, zabeleženo je više susreta Bogićevića i načelnika šabačke policije Slaviše Spasojevića i njegovog prvog saradnika, načelnika Odeljenja kriminalističke policije Vlatka Milovića.

Spasojević i Milović su se sa Bogićevićem sastajali u „Farmakomu“, firminom restoranu, ali i u stanu Bogićevićeve prijateljice Milene Jovičić. Spasojević je pri susretu 5. juna Bogićeviću preneo „pozdrave od šefa“, a zatim i poruku da je „sve u redu“ ne navodeći konkretno ime „šefa“.

Spasojević i Milović su opstrukciju istrage protiv Bogićevića pokušali i direktno preko tužioca u Šapcu, Zorana Obradovića, kome je Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo zahtev za istragu o eskontu menica kojima je „Farmakom“ naneo štetu Privrednoj, Čačanskoj i Univerzal banci.

- Spasojević i Milović su zbog toga posetili tužioca i rekli mu da ta „istraga nije poželjna“, a zatim potpuno blokirali rad na predmetu.

Bogićević je uhapšen na beogradskom aerodromu 24. novembra, kad je imao zakazan let privatnim avionom.

Poslednji komentari
  • hudini Vreme: 15.12.2014 17:02h

    nema većih kriminalaca nego u policiji

  • Mister Vreme: 15.12.2014 17:10h

    Veljovoc blokira to nije tajna nego se svi prave blesavi...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP