Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRAGA ZA NAPADAČEM NA STEFANA GAVRILOVIĆA (22) IZ ČAČKA

Policija pretresla i patrijarhovu sobu!

Autor: V. NIKITOVIĆ - D. ĆURUVIJA | 01.10.2014 - 16:00:00h | Komentara: 4

Policija i dalje traga za napadačem koji je za vikend u sačekuši pucao na Stefana Gavrilovića (22), unuka patrijarha Irineja. U sklopu istrage izvršen je i pretres njegove kuće u Čačku, kao i porodične kuće u Vidovi, u kojoj svoju sobu ima i patrijarh Irinej, koji je tu rođen pre 84 godine kao Miroslav Gavrilović. Takođe se vrši ekspertiza Gavrilovićevog auta, koji se nalazi u policiji, kako bi se pronašli tragovi koji bi mogli da ukažu na to iz kog tipa oružja je pucano, što bi moglo da olakša potragu za napadačem.

Stefan Gavrilović

Desanka Gavrilović (82) pored slike Irineja

Istraga ukazuje na to da napadač na Gavrilovića nije imao nameru da ga ubije, nego da ga opomene. Napadač je ciljano pucao na
automobil, kaže izvor „Alo!“

- Baba, da nisam pobegao, ubili bi me. Kada je zapraštalo, ja sam pobegao kući. Ne znam ko je hteo da me ubije - rekao je Stefan Gavrilović (22), unuk patrijarha Irineja, svojoj baki Desanki (82) kada je u noći između subote i nedelje u selu Vidova kod Čačka preživeo sačekušu.

Kako je „Alo!“ saznao od rođaka patrijarha Irineja, Gavrilović sumnja da su ga nepoznate osobe danima pratile, a onda ga sačekale kada se vraćao u Vidovo, gde uglavnom živi sa suprugom i sinčićem.

- Stefana je sam bog spasao. Napadači su tačno znali kada se vraća kući. Namerno su napravili barikadu i zapucali u njega. Stefan je pobegao i došao kući u Vidovo i odmah obavestio policiju. Inače, taj put je prometan i dobro je da nije neko još stradao. Hvala milom bogu što ga je pogledao - rekla nam je jedna Stefanova rođaka.

Ona kaže da je taj događaj potresao Stefanovu baku Desanku, snaju patrijarha Irineja.

Stefan Gavrilović

Porodična kuća Gavrilovića u Vidovi

- Ne znam kako bi preživela da se nešto desilo Stefanu. Pre četiri godine od karcinoma pluća umro joj je mlađi sin Zoran, Stefanov otac, i to je bio veliki udarac za sve. Imao je samo 48 godina. Svi smo se tada molili za njegovo zdravlje zajedno sa patrijarhom. Drugi sin joj živi u Rusiji, a ona je sama u kući. Kada je Stefanu umro otac, njegova majka Marina je prešla u njihov stančić u centru Čačka, gde i radi. Stefanu su ostavili da živi u lepoj roditeljskoj kući sa porodicom, ali on boravi i u Čačku, koji je samo devet kilometara od nas. Vezan je za Vidovo jer je ovde odrastao i živeo - ispričala nam je patrijarhova rođaka, koja nam je rekla da se Stefan sa suprugom zabavljao još u školi.

Stefan Gavrilović

Baba, da nisam pobegao, ubili bi me, rekao je Stefan svojoj baki Desanki: Stefan Gavrilović

Dosadašnji tok istrage ukazuje na to da napadač nije imao nameru da ga ubije, nego da ga opomene. Prema saznanjima „Alo!“, četiri metka završila su u Gavrilovićevom automobilu „audi TT“ u trenutku kada on nije bio sasvim blizu vozila.

- Gavrilović je vozeći seoskim putem naišao na preprečenu granu. Kada je izašao da je ukloni, začuli su se pucnji. On je u mrklom mraku, uplašivši se, mislio da su kuršumi bili namenjeni njemu, ali po svemu sudeći napadač je ciljano pucao na automobil, želeći da mu na taj način pošalje nedvosmislenu poruku. Pretpostavka je da se radi o opomeni zbog nelegalnih poslova, u koje je, moguće, Gavrilović bio umešan - rekao je za naš list izvor iz tužilaštva.

Ponosan na dedu patrijarha!

Protiv Stefana Gavrilovića do sada je podneto više krivičnih i prekršajnih prijava, zbog različitih dela. U poslednje vreme, kako saznajemo, smirio se i fokusirao na preprodaju automobila.


- U poslednjih nekoliko godina, najveći deo rodbine ogradio se od Stefana zbog njegovog problematičnog ponašanja. Ipak, on je uvek sa ponosom isticao da je blizak potomak sadašnjeg patrijarha - rekao nam je jedan rođaka Stefana Gavrilovića.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 01.10.2014 17:27h

    fin mladic

  • Milorad Kamenčić Vreme: 01.10.2014 21:43h

    Atentat. Sad nmi ništa nije jasno. Na drpca izvršen atentat. Svašta.

  • Skretnicar Vreme: 02.10.2014 07:40h

    ZASTO U SVE OVO UVLACITE PARTIJARHA kakve on ima direktne veze sa ovim slucajem ?

  • Kosovo i Metohija Vreme: 04.10.2014 03:36h

    Gos'n Skretnicaru, srpski narod je odavno rekao 'iver ne pada daleko od klade". Ako se malo "gugluje" , sazna se vise o danasnjem srpskom Patrijarhu Irineju. Najvaznije je da cela Srbija,tj. "svi znaju da Patrijarh ne moze da ima svoju decu... Predlazemo vam da otvorite samo ovaj jedan link - http://www.novinar.de/2011/02/03/patrijarh-srpski-irinej-lovac-na-zene-i-novac.html - i da saznate, ako zelite, malo vise o uzurpatoru Trona Sv.Save u SPC, pogotovu o njegovom zivotu i 'delima' (nazalost - necasnim) dok uz pomoc vlastodrzaca i bezboznika nije se domogao toga Sv.Trona! Ko ima novac i devize, njemu su svi putevi otvoreni, nazalost cak i u Crkvi. A po crkvenim kanonima i svetim pravilima: "Ako se u Crkvi Pravoslavnoj neko uz pomoc bezboznika i vlasrtodrzaca domogne nekoga cina ili polozaja - DA BUDE SVRGNUT i RASCINJEN!" Toliko, dragi Skretnicaru, za vasu informaciju. Bolje kasnije negoli nikada, da saznate istinu i da ne zivite u neznanju! Pozdrav.KiM

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP