Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA O KORUPCIJI

Policija saslušala Dragana Markovića Markonija!

Autor: blic | 28.03.2014 - 18:08:00h | Komentara: 0

Dragan Marković Markoni, zamenik direktora Bezbednosno informativne agencije saslušan je juče u u nastavku istrage "slučaja Peurača" u svojstvu građanina.

Marković je u policiji bio oko četiri sata. Policija sumnja da je slučaj reketiranja vlasnika privatnih firmi daleko kompleksniji od onoga što je do sada otkriveno kao i da je direktor Inspekcije za rad u Ministarstvu rada Dragoljub Peurača samo jedna karika u lancu organizovanog reketiranja.Dragan Marković Markoni

Dragan Marković Markoni | Foto: Oliver Bunić

 Dragan Marković Markoni, zamenik načelnika BIA, važi za kadar blizak koaliciji oko SPS-a. Svojevremeno je spominjan kao mogući kandidat za direktora policije ispred ove koalicije, ali nije prošao.

Marković je dugogodišnji pripadnik Državne bezbednosti, u kojoj radi od 1992. Do 2008. bio je prvo operativac, a potom i pomoćnik tadašnjeg direktora Radeta Bulatovića. Četiri godine bio je državni sekretar u MUP-u, a pre toga je bio savetnik direktora BIA. 
Dragoljuba Peurača, direktor Inspekcije za rad u Ministarstvu rada, uhapšen je zbog sumnje da je uzeo mito od 15.000 evra od direktora agencije za zapošljavanje „Menpauer“ iz Beograda, kada mu je zapretio da će mu u suprotnom zatvoriti preduzeće.
Peurača je na mesto direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada postavljen 23. avgusta 2012. Od 2010. radio je u kabinetu ministra policije Ivice Dačića i to na mestu šefa Odseka za tehničko-bezbednosne poslove. Njegov posao u MUP-u je po prelasku u Inspektorat zamrznut, a Ministarstvu rada je pozajmljen potpisima Dačića i Jovana Krkobabića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP