Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SMRT NIKOLE NIKOLIĆA (22) I DALJE POD VELOM TAJNE

Policija štiti ubice mog sina!

Autor: D. Ćuruvija | 08.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Smrt Nikole Nikolića (22) iz Beograda i posle 21 godine ostala je obavijena velom tajne nakon što se juče na raspravu u Prvom osnovnom sudu bez obrazloženja nisu pojavili Igor Veselinović i Radenko Vuković, sudski veštaci iz Kliničkog centra Vojvodine.

Nikola  je pao sa visine  od 30 metara na  pete, a kičmeni stub mu nije povređen?!

Nikola je pao sa visine od 30 metara na pete, a kičmeni stub mu nije povređen?!

Nikolin otac Slobodan (68) potom je zatražio ekshumaciju tela, verujući da će tako konačno saznati da li je njegov sin nesrećnim slučajem pao sa 10. sprata ili je, kako sumnja, prilikom hapšenja 9. aprila 1994. mučki ubijen, a potom bačen sa zgrade kako bi se prikrio zločin!


- Sam ću da platim eshumaciju, koja mnogo košta, ali želim da saznam istinu! Zar treba da umrem da bi se zatvorio ovaj slučaj?! Moja žena je 21 godinu u agoniji, a moja ćerka nema mira. I sada tvrdim da moj sin nije pao dok je, kako tvrdi policija, bežao spuštajući se pomoću gajtana od usisivača sa 10. sprata (?!), nego da je prebijen, upucan u glavu, pa bačen!
Na njegovom telu je ustanovljeno više od 30 teških povreda, a na kragni su mu nađeni delovi mozga! Njegova lobanja je bila smrskana, a patolog Zoran Stanković, koga smo privatno angažovali, između ostalog je rekao da ima niz nelogičnosti u izveštajima o smrti našeg sina i da ih treba otkloniti. Obducent koji je veštačio povrede rekao je da su nastale pre pada - rekao je juče za „Alo!“ Slobodan Nikolić posle suđenja u Prvom sudu u Beogradu, dodajući da su sina sahranili tek devet dana nakon smrti i da im nisu dozvolili da ga vide, pravdajući se da su mu radili test na sidu.

Iako je Komitet protiv torture pri Ujedinjenim nacijama zbog očiglednih propusta u istrazi zatražio 2005. od Srbije da preispita slučaj Nikole Nikolića i da ih u roku od 90 dana obavesti šta je tim povodom urađeno, istraga o ovom slučaju nije sprovedena!

- Istražni sudija je odbio da ispituje slučaj, a ceo predmet je prebačen u parnicu, umesto da je u krivičnom sudu! Neko se plaši istine o smrti mog sina i zato jedni druge štite - potresen je Nikolić.

Slobodan navodi da u obdukcionom nalazu nema vremena smrti, da nedostaju brojni nalazi sa obdukcije, ali i izveštaj krim-tehnike, materijalni dokazi s lica mesta, kao i da postoje brojni drugi propusti nadležnih.

- Sin mi je pao sa visine od 30 metara na pete, a kičmeni stub mu nije povređen. Veštaci se pitaju kako je to moguće jer bi mu kičma bila slomljena?! Na čelu je imao rupu sedam puta četiri centimetra. U izveštaju piše da je zapeo o izbočinu zgrade i drvo, kojih okolo nije bilo! Želimo da znamo šta je uzrok pada mog sina, a ne da 20 godina zataškavaju slučaj - rekao je otac stradalog mladića.
Sudija Svetlana Miladinović zakazala je sledeće suđenje za septembar.

„Hteli da ga reketiraju“


Prema izveštaju policije, Nikola je pokušao da pobegne policiji, koja ga je tražila zbog krađe automobila. Navodno je kabl pukao, mladić je pao na pločnik i ostao na mestu mrtav. U iznajmljenom stanu u ulici Pariske komune 2 je živeo sa tadašnjom devojkom Marijom K. (45), za koju Slobodan tvrdi da je bila policijski doušnik i da je njegov sin to otkrio pre smrti. On smatra da je neko iz policije pokušao da reketira njegovog sina, ali da je on to odbio, te da je zbog toga stradao.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP