Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZBEGAVANJE DOLASKA NA GLAVNI PRETRES

Policija uhapsila advokata!

Autor: P. Vujanac | 08.01.2014 - 16:58:00h | Komentara: 1

Valjevska policija uhapsila je advokata Spasoja Radovića, pošto je sudija Osnovnog suda u Valjevu Aleksandar Džoković advokatu odredio pritvor zbog njegovog upornog izbegavanja da se pojavi na glavnim pretresima po tužbama za krivična dela uvrede. Advokat će tako na suđenje zakazano za 15. januar biti doveden iz pritvora.

spasoje radović

Spasoje Radović

Radovića su pre više od dve godine za uvredu tužile sudije Višeg suda u Valjevu Nada Živić, Biljana Savić i Vesna Herceg. Po njihovim tužbama, advokat je u podnesku Višem sudu naveo da one "glume sudije", a u istom dopisu je Biljani Savić, koja je vršilac funkcije predsednika Višeg suda, poručio: "verovatno slušate udbaše koji vam ovakva rešenja naručuju".


U rešenju o određivanju pritvora sudija Aleksandar Džoković, koji vodi predmet tužbi protiv advokata, objasnio je da je od početka 2012. do kraja maja 2013. godine bilo zakazao jedno ročište za mirenje i deset glavnih pretresa, ali da nijedno suđenje nije održano, pošto se Radović nije odazivao na uredne pozive, ili je podnosio zahtev za izuzeće sudije.

Pošto, kako je naveo sudija, šest naredbi za prinudno dovođenje advokata nisu realizovan, sud je ocenio da je u pitanju očigledno izbegavanje dolaska na glavni pretres, pa mu je izrekao meru pritvora da bi se 15. januara obezbedilo Radovićevo prisustvo na suđenju.
 
Poslednji komentari
  • Dragan Jovanovic Vreme: 09.01.2014 14:16h

    Moja majka se tuzila sa fondom za penziono dve godine. I nikad niko nije dosao na rociste. A po istom osnovu je bilo cca 20.000 tuzbi. Znaci drzava nije izasla na rociste po istom osnovu jedno 60.000 puta pa nikom nije falila ni dlaka sa glave. Ali evo, pravda je dostizna, za neke vise, a za neke manje ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP