Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AKCIJA "CENTRALA"

Policija uhapsila "prisluškivače"!

Autor: E.S. | 26.03.2015 - 15:44:00h | Komentara: 0

U nastavku policijske akcije „Centrala“, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim tužilaštvom za borbu protiv viskotehnološkog kriminala, operativnim radom pronašli su još jedan iznajmljeni stan u Beogradu, u kome je vršena nelegalna terminacija telefonskog saobraćaja.

Policija zaplenila telekomunikacionu opremu

Policija zaplenila telekomunikacionu opremu

U tom stanu su neprijavljeno boravili izvršioci krivičnog dela, makedonski državljani, među kojima je i uhapšeni M.L.(35), kome je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Zaplenjena oprema

Zaplenjena oprema

Iz identifikovanog stana vršena je nelagalna terminacija telefonskog saobraćaja. Pronađeno je oko 2.000 evra, veća količina računarske opreme koja je služila za komunikaciju sa uređajima u Gostivaru i drugim stanovima u Beogradu, veća količina SIM kartica domaćih i stranih mobilnih operatera, SIM boksovi i drugi računarski uređaji kojima se uticalo na elektronsku obradu i prenos podataka, zbog čega se svaki poziv iz mreže nekog inostranog operatera realizovao od inostranstva do Srbije putem prenosa glasa preko internet protokola (VOIP) do takozvanih "Gateway uređaja".

Gateaway uređaji

Gateaway uređaji

Međunarodna telefonska veza tako je zaobilazila legalne međunarodne rute i regularne interkomunikacijske vodove za međunarodni saobraćaj i evidentirala se kao nacionalna veza u cilju pribavljanja imovinske koristi za osumnjičene i nanošenja materijalne štete telekomunikacionim operaterima u Republici Srbiji i zemljama u okruženju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP