Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POHAPŠENI

Policija uhapsila više
lica zbog zloupotreba!

Autor: Tanjug | 22.04.2013 - 10:57:00h | Komentara: 0

Kruševačka policija saopštila je danas da je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica lišila slobode i odredila zadržavanje A.K. (56) većinskom vlasniku “Metalpromet-a” a.d. Kruševac i predsedniku Upravnog odbora tog privrednog društva, kao i vlasniku “Delfin špeda” i “Šampion” d.o.o. Kruševac.

pokrivalice

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Takođe, zadržavanje je odredjeno S.C. (52) generalnom direktoru “Metalpromet-a”, R.R. (64) članu Upravnog i Nadzornog odbora tog preduzeća, zatim D.D. (56) rukovodiocu finansijsko - računovodstvenih poslova u preduzeću i Č.B. (70) predsedniku Nadzornog odbora i članu Upravnog odbora istog preduzeća, saopštila je policija.


U saopštenju se dodaje da su podnete i krivične prijave u redovnom postupku protiv, D.D. (66), člana upravnog odbora, D.G. (51), člana izvršnog odbora, M.L. (36) člana upravnog odbora i V.D. člana izvršnog odbora “Metalpromet-a”.

Osumnjičeni su u periodu 2006 - 2012. godine na vise načina iz oštećenog preduzeća “Metalpromet” a.d. Kruševac “izvukli” ukupno 156.375.759 dinara i prebacili na račune privrednih društava “Delfin šped” i “Šampion” u vlasništvu A.K. i to po raznim osnovama.

Izmedju ostalog, kako se navodi, fiktivnim zakupima poslovnih prostorija, prodajom robe višestruko umanjene vrednosti, kupovinom nekretnina po nerealno visokim cenama, davanjem neosnovanih pozajmica, a potom i njihovo zatvaranje na osnovu fiktivnih kompenzacija.

Na taj način, dodaje se, zavisnim privrednim društvima “Delfin šped-a” prebacivali protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 77.916.763 dinara i “Šampion” u iznosu od 78.458.996 dinara.

Sa ovim novcem, osumnjeičeni A.K. je dalje rasplagao po svom ličnom nahodjenju, odnosno za svoje potrebe -plate, dobit, kupovina luksuznih automobila i stanova, zaključuje se u saopštenju Policije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP