Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJVEĆA AKCIJA U POSLEDNJIH 25 GODINA

Policija upala na 909 lokacija i uhapsila 127 dilera!

Autor: Blic | 06.12.2013 - 07:34:00h | Komentara: 18

Jutros u 6 časova, na osnovu naloga donetog na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, kojom je predsedavao Aleksandar Vučić, započeta je sinhronizovana jednodnevna operativna akcija pod radnim nazivom „Grom“ u kojoj se, na teritoriji svih 27 policijskih uprava, privode pripadnici organizovanih kriminalnih grupa koji se bave distribuciojm droge, potvrđeno nam je od strane Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti. U akciji "Grom", koja je u toku, pretreseno 909 lokacija na teritoriji cele Srbije, očekuje se da 242 lica budu procesuirana, a za sada je za njih 127 određeno policijsko zadržavanje, izjavio je danas premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

pokrivalice

"Akcija Grom, koja je koordinirana akcija MUP-a, UKP-a, podružnih policjiskih uprava, SAJ-a, PTJ-a, ali i Tužilastva, sudova i bezbednosnih službi, sprovodi se u cilju sprečavanja proizvodnje rasturanja i prodaje narkotika. Ovo je udar na disrtributivnu mrežu", rekao je Dačić novinarima u Vladi.

Vučić: Biće još iznenađenja

Aleksandar  Vučić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nakon današnje akcije "Grom", biti još iznenađenja i da nisu u pravu oni koji misle da su se izvukli.

- Niko nije danas očekivao očekivao ovakva hapšenja, svi su očekivali hapšenja za privatizacije - kazao je Vučić.

- Ovde će zbog prikupljenih dokaza na terenu najmanje 250 lica biti procesuirano. Videćemo šta će sud odlučiti, da li će biti zadržani u pritvoru ili ne. Teško je da ne budu osuđeni ono koji su uhvaćeni u krivičnom delu. Kod mnogih ljudi su pronađene velike količine droge. Samo u jednom stanu u Novom Sadu pronađeno je pet kilograma heroina - naveo je Vučić.

Uporedivši to s akcijom "Morava" iz novembra 2009. godine, Vucić je rekao da je ovo najveća akcija u Srbiji u poslednjih 25 godina.
Govoreći o akciji "Morava", on je kao njen neuspeh ocenio to što je, po njegovim rečima, od 500 privedenih osoba, njih 470 pušteno na slobodu.

Vučić je odao priznanje svima koji su učestvovali u sprovođenju akcije.

On je precizirao da je to deo opšte i oštre borbe protiv organizovanog kriminala, narkotika, finansijskih zluopotreba huligana...rekao je premijer.

Prema njegovim rečima za sada su izvršene 134 zaplene, pronađena jedna laboratija , mnogo komada oružja, narkotika i rasvetljeno jedno ubistvo. Dačić je naglasio da će akcija biti nastavljena i izrazio zadovoljstvo zbog kordinacije akcije svih učesnika sa Biroom za koordinaciju službi bezbednosti.

On je naglasio da je nacionalna borba protiv organizovanog kriminala i uspostavljanje pravne države prioritet.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je danas da je u akciji demonstrirano potpuno jedinstvo policije, tužilaštva i pravosuđa i da je jedna od karakteristika akcije to što su pronađene veće količine heroina od marihuane.


Prema njegovim rečima, cilj akcije je bio da se na osnovu prijava i građana ukaže javnosti na one koji truju našu decu. Kako je rečeno, policija je upala na 900 lokacija, a do sada je u akciji "Grom" uhapšeno 250 dilera.

Veljović je istakao da u akciji učestvuje nekoliko hiljada policajaca i da je bitno da ni jedna informacija nije procurela. Prema njegovim rečima i današnja akcija je pokazala da policija može da odradi svaki zadatak i obezbedi mir i sigurnost.


Veljović je dodao i da su zaplenjene i velike količine oružja i municije kao i veliki broj automobila, a da je u Novom Pazaru uhapšena osoba za kojom se zbog ubistva tragalo duže vreme.

- Uhapšen je i veliki broj ekstremista - rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, planirano je da ovo bude jednodnevna akcija.

Zaključak Biroa je da zaživi služba koja će se baviti borbom protiv droge.

- Bitni su nam glavni dileri i zato nam je bitna ta služba. Uhapšeni su delovi navijačkih grupa, rekao bih huliganskih. U Lazarevcu je izvršen pretres na 17 lokacija i ponađena je droga. U popodnevnim časovima ćemo znati tačne podatke. Najveći efekat u Novom Sadu, gde je pronađeno 5 kg heroina. Mi želimo da utičemo preventivno kada su u pitanju deca - naglasio je Veljović.

U Lazarevcu se pretresi obavljaju i sada.


- Niko u akciji neće biti zaštićen, bez obzira ko je i šta je - rekao je Veljović.


On je istakao i da je lično dobijao prijave građana u vezi onih koji diluju drogu, a da su te prijave isto dobijali kabinet ministra unutrašnjih poslova i Biro za kordinaciju službi bezbednosti, tako da su akciju inicirali sami građani.


Blickrig akcija već najavljivana

Kako je već ranije najvaljivano, srpskim bezbednosnim službama poznata su imena svih izgrednika i huligana koji su u nedelju na lokalnim izborima na severu Kosova lomili kutije, pretili građanima koji su hteli da glasaju i presretali ih na putu do birališta.


- Poznato je sve - kada su ušli na teritoriju Kosova, njihova imena, hronološki kada su i šta radili. To nisu nikakvi navijači, već narko-dileri koji se kriju iza navijačkih obeležja i drže čitave tribine, stadione i navijačke grupe pod kontrolom. Svi oni će biti pohapšeni - kaže dobro obavešteni sagovornik “Blica”.

Zbog toga će, po rečima istog izvora, u dogledno vreme biti realizovan plan države za obračun sa svim izgrednicima.

- Biće to kompletan obračun sa, pre svih, narko-strukturama sa stadiona. Reč je o nekoj vrsti blickriga, akcije koja treba da bude iznenadna i brza, kako te grupe ne bi imale vremena da se pripreme i da eventualno odgovore - objašnjava izvor “Blica”.

Poslednji komentari
  • alex Vreme: 06.12.2013 08:24h

    konacno.. falim te Boze.

  • ACA B. Vreme: 06.12.2013 08:32h

    Klasicno ciscenje konkurencije i hapsenje dilera koji nece da plata zastitu policije,umeste da se hapse dileri koji se kriju iza uniforma plavih.

  • nina Vreme: 06.12.2013 11:12h

    znaci cetvrt dilera po lokaciji,nije bas neki uspeh,imate insajdera u svojim redovima,obavestio ih vucic unapred i na vreme.

  • Novak Vreme: 06.12.2013 12:46h

    Iste ce da puste za 48 sati,jer nema mesta u zatvorima.

  • RADA Vreme: 06.12.2013 13:01h

    Konacno.Bravo.NEMA ODUSTAJANJA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP