Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AKCIJA GRANIČNE POLICIJE

Policija zaplenila 4,9 kilograma heroina!

Autor: Tanjug | 25.03.2014 - 17:38:00h | Komentara: 0

Na graničnom prelazu Gradina, prilikom kontrole prtljaga portugalskog državljanina R.S.G.A. starog 35 godina zaplenjeno je 4,9 kilograma heroina, izjavio je danas načelnik Regionalnog centra granične policije prema Bugarskoj, glavni policijski savetnik Nenad Vučić.

ss

Ilustracija

Portugalac je putovao autobusom bugarske firme "Union-Ivkoni" na relaciji Sofija-Lagos, u Portugaliji, rekao je Tanjugu Vučić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su u torbi sa duplim dnom, putnika portugalskog državljanina, pronađena dva paketa sa ukupno 4.920 grama heroina.

Uprava carine je precizirala da je droga pronađena tokom selektivne kontrole putnika u torbi koja je pripadala portuglaskom državljaninu koji je iz Sofije putovao u Barselonu.

"Sam kofer je već na početku pobuđivao sumnje jer se iz njega osećao jak miris koji je podsećao na miris lepka, zbog čega je i nastavljen detaljan pregled", navela je Uprava carina.

Nakon to su stvari izvađene uočeno je da je dno kofera sa obe strane isečeno, pa naknadno lepljeno celom duinom.

Sama težina kofera ukazivala je da u njemu nečega ima, jer je kofer bio veće težine od one koja bi bila normalna da je zaista prazan, objašnjava Uprava carina.

Nakon to su nožem rasekli kofer, sa obe strane duplog dna kofera otkrivena su dva paketa u kojima se nalazilo ukupno 4.920 grama heroina, od čega je jedan bio težine 2710 grama, a drugi 2210 grama, precizira se u saopštenju.

Uviđaj je izvršilo nadležno tužilaštvo u Pirotu, a krijumčaru je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP