Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GDE JE NESTAO NOVAC OD KOKAINA?

Političari uzeli Šarićeve pare!

Autor: D. Ćuruvija | 15.07.2015 - 20:30:00h | Komentara: 3

Politički bosovi pustili su niz vodu Darka Šarića (45), koji je osuđen na 20 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina, iako ih je godinama finansijski pomagao, smatra kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Kada je završio u zatvoru,  od njega su se distancirali  svi koje je godinama plaćao  i finansirao njihove  političke kampanje

Kada je završio u zatvoru, od njega su se distancirali svi koje je godinama plaćao i finansirao njihove političke kampanje | Foto: Dušan Milenković

- Neko od tih političara očigledno nije ispunio obećanje koje mu je dao prilikom predaje. Međutim, kada je završio u zatvoru, od njega su se distancirali svi oni koje je godinama plaćao i finansirao njihove političke kampanje. Među njima ima visokopozicioniranih političara.

Međutim, Šarić neće otkriti njihova imena, ne zato što ih se plaši, već zbog toga što među njima važi zakon ćutanja. Ti Šarićevi politički zaštitnici nisu procesuirani, iako su sarađivali sa njegovim narko-kartelom - navodi Radovanović.

Stevan Dojčinović, osnivač Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), navodi da je istraga stala kod kabineta Ivice Dačića, a da je za odavanje tajni Šarićevoj grupi optužen samo Branko Lazarević.

- Istraga nije išla u političko polje, ali videćemo šta će na suđenju Lazareviću da otkriju razgovori koje je vodio sa Rodoljubom Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana (osuđen na 11 godina zatvora zbog šverca kokaina) - naglašava Dojčinović.

On kaže i da istragom nisu obuhvaćeni tajkuni koji su prali Šarićev novac zarađen od šverca narkotika.
Inače, prema procenama upućenih, kralj kokaina je novac ulagao u nekretnine širom sveta, ali će srpski istražni organi teško da im uđu u trag, tako da se narko-bosu isplati da čami u zatvoru za milijarde evra, koliko se procenjuje da je zaradio krijumčarenjem kokaina.

- Naravno da mu se isplati da odrobija kaznu, čak i ako je u pitanju 20 godina zatvora. Srbija će teško da uđe u trag tom novcu i da utvrdi koliko je Šarić tokom devetogodišnjeg krijumačarenja šverca kokaina zaradio para - kaže za „Alo!“ kriminolog Dobrivoje Radovanović i ističe da će se teško ući u trag i računima na koje je Šarić deponovao novac jer ga sigurno nije polagao u banku na svoje ime, ali i zbog toga što banke štite svoje klijente.

Iz zatvora izlazi kao milijarder!


Darku Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima je tokom krivičnog postupka privremeno oduzeta imovina višemilionske vrednosti. Među zaplenjenim nepokretnostima su, po odluci suda, brojni stanovi, pa i cela zgrada u Beogradu, hoteli u Novom Sadu i na Paliću, kuće, parcele, preduzeća, restorani širom Srbije, akcije, novac... Ipak, mnogi smatraju da je to samo delić njegovog bogatstva, koje su pojedini strani mediji procenili i na 27 milijardi!

Poslednji komentari
  • Dalibor Vreme: 16.07.2015 04:01h

    sam je kriv

  • Mile Vreme: 16.07.2015 13:21h

    Kad su pored ovolikog novca od šverca droge morali smanjivati penzije. Koliko li će tek sada morati da smanje penzije da bi se "Šteta" nadoknadila.

  • mina Vreme: 18.07.2015 16:58h

    On je Kralj i tacka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP