Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ĐAK OSAKATIO MATURANTA ISPRED ŠKOLE

Polomio mu ruke šipkom!

Autor: Branko Janačković | 19.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Maturant niške Tehničke škole „12. februar“ Nemanja Janković (18) iz Balajnca, kod Merošine, teško je povređen kada ga je, kako se sumnja, metalnom šipkom pretukao učenik trećeg razreda srednje Mašinske škole „15. maj“ A. N. (18) iz Medoševca i polomio mu obe ruke!

Jankovići  u šoku: Nemanja sa roditeljima

Jankovići u šoku: Nemanja sa roditeljima

Nezapamćeni incident se desio 17. marta oko 10.45 ispred ulaza u zgradu u kojoj su smeštene ove dve srednje škole. Janković kaže da napadača poznaje samo iz viđenja i da sumnja da mu je prebijanje namestio jedan učenik sa kojim ne razgovara.


- Drug mi je rekao da me po školi traži jedan učenik iz mog sela sa kojim ne razgovaram već dugo. Sišao sam u hol, on mi je rekao da izađem napolje jer A. N. ima „nešto da razgovara sa mnom“. Kako sam izašao iz škole, video sam metalnu šipku kako leti prema mojoj glavi. A. N. me čekao iza vrata, imao je naočare i kapuljaču! Podigao sam ruke da se zaštitim, a on je nastavio da me udara iz sve snage. Podmetao sam ruke dok sam ih osećao, morao sam da zaštitim glavu. Pao sam na kolena, a on je nastavio da me šutira - kaže Janković. Sumnja da mu je batine namestio učenik sa kojim ne razgovara jer je u jednom trenutku doviknuo napadaču: „Ajde, dosta mu je bilo.“

Nemanjina majka Jasna kaže da još uvek strahuje za sinovljevo zdravlje, jer u stomaku ima veliki hematom.

- Rekli su lekari da odmah dođemo ako počnu bolovi u stomaku. Polomljene su mu obe podlaktice i laktovi, doktori kažu da je zamalo izbegao operaciju. Najveća je sreća što je uspeo da odbrani glavu. Noćas je ječao u snu i trzao se zbog šoka - priča Jasna kroz suze. I otac Saša, u šoku je zbog svega što se desilo.
Direktorka škole „12. februar“ Snežana Živković kaže da je Nemanja uzoran učenik.

- On je dobar dečko, profesori ga hvale, nije dosad imao ni jedan incident. Ovako nešto se nikad nije desilo. Kamere su snimile napad, a snimak je dat policiji. Duplirali smo dežurstva u školi jer se plašimo da sukob ne eskalira - kaže Živkovićeva. Ona kaže da je napadač hteo da prilikom bekstva baci šipku na krov obližnjih garaža, ali da je pala na zemlju, pa je predata policiji. U policiji je potvrđeno da je A. N. saslušan i da će protiv njega biti podneta krivična prijava u redovnom postupku za nanošenje teške telesne povrede.

Napadač ponavljač


Direktorka škole „15. maj“ Slavica Jukić kaže da je A. N. ponavljao godinu, da ima loše ocene i izostanke, ali da dosad nije bio nasilan.
- On nema roditelje, već živi sa starijim bratom i sestrom. Juče nije bio na praktičnoj nastavi koja se održava van škole, već je došao u školu. Verovatno će zbog ovoga biti isključen iz škole, ali to će se znati tek po okončanju vaspitno disciplinskog postupka koji je pokrenut - kaže Jukićeva.

Poslednji komentari
  • dona Vreme: 19.03.2015 08:17h

    jel ga posetio ministar? zar ne treba brinuti o omladini srbije? a, da, u srbiji nema kriminala, siledzija, ubica, lopova, u srbiji ministar resava sve probleme i to odmah!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP