Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EKSKLUZIVNO

Pomozite da se nađe zločinac: Ovo je snimak automobila koji je ubio Luku! (VIDEO)

Autor: B. J. - E. S. | 10.08.2014 - 19:10:00h | Komentara: 12

Luka Jovanović (21), poginuo je 25. 07, oko 4.50 sati, na Brankovom mostu, u Beogradu, kada ga je pokosio automobil dok je sa prijateljem B. M. (21), popravljao „ladu“, a "Alo!" je došao u posed snimka na kome se vidi automobil počinioca nesreće!

Snimak

"kantrimen" dolazi na Brankov most

Podsetimo, nakon što je Luka nesrećno nastradao, njegov otac je u nedelju i ponedeljak, 3. i 4. avgusta stajao na mostu i držao sliku svog sina u nadi da će to ubrzati proces istrage.

Kamera sa Brankovog mosta

Mesto nesreće

 

Građani su se danas oko 17 sati okupili na Brankovom mostu da podrže oca poginulog Luke, a došlo je i do dirljivog susreta nesrećnog čoveka sa drugim ocem koji je takođe na tragičan način ostao bez sina.

Kamera je snimila Tramvajski most

Automobil kojim je ubijen Luka


Pregledano oko 100 "mini kantrimen" automobila.

Policija je, u okviru potrage za osobom koja je 25. jula na Brankovom mostu u Beogradu vozilom usmrtila Luku Jovanovića, pregladala oko sto automobila "mini kantrimen" i do sada nije utvrdjeno da je neko do njih korišćeno u tom krivičnom delu, izjavio je danas novinarima načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Nebojša Marković.


Marković, koji je danas, posle velikog broja medijskih izveštaja posvećenih ovom slučaju, novinarima uz saglasnost tužilaštva podelio snimke sa obližnjih policijskih kamera, objasnio je da upravo ti snimci pokazuju zašto policija čitavih 15 dana ne uspeva da pronadje počinioca.


Prema njegovim rečima, snimci kojima policija raspolaže su neupotrebljivi, zato što jedna kamera beleži saobraćaj u žutoj traci i daleko je od mesta udesa, dok druga, koja beleži prelaske vozila kroz crveno svetlo, automatski beleži samo one koji ne poštuju svetlosnu signalizaciju.


"Do sada nikakvu pomoć nismo dobili od očevidaca, a značio bi nam bilo koji broj ili slovo (sa registarske oznake)", rekao je Marković novinarima.
U Beogradu, kako je precizirao, ima stotinak vozila "mini kantrimen", a medju onima koje je policija pregledala su i vozila sa stranim registarskim tablicama.


Marković je istakao da istragu vodi 3. odeljenje za seksualne, krvne delikte i delikte u saobraćaju, koje je proteklih godina uspešno rasvetlila izmedju 90 i sto odsto slučajeva iz svog delokruga.


Iako nije mogao da obelodani sve detalje iz istrage, Marković je rekao da je
policija pretresla veliki broj kuća i garaža na mogućim pravcima udaljavanja počinioca, ali da vozilo nije pronadjeno.


Načelnik UKP Beograd je istakao da ovaj slučaj pokazuje da prestonica treba da, poput drugih evropskih metropola, instalira takozvane pametne sisteme za nadzor, budući da su neke od kamera kojima sada raspolažemo stare i po nekoliko decenija.
Luka Jovanović je preminuo nakon što ga je na Brankovom mostu udarilo vozilo dok je s trojicom drugara pokušavao da pomeri automobil kojem je otpao točak.

Poslednji komentari
  • Dalibor Vreme: 10.08.2014 19:16h

    Koga vi zezate, pa odlicno se zna ko ga je pokosio, samo ga neko stiti , taj neko je iz policije 100% !!!! Ne mogu da ga nadju , xaxa, pa vi vredjate nasu inteligenciju , kako vas bre nije sramota, gospodo iz MUPa u Beogradu ima manje od 100 takvih, do sada ste mogli sve da ih ispitate, ali ne vi cekate da ga razmontiraju u nekom servisu za delove, i da ga nikad ne nadjete, ali i tad se moze naci, sve vlasnike stavite na poligraf i jedan ce pasti na poligrafu i onda idete dalje....kad padne na poligrafu pitate ga za alibi, pa procesljate, pa gde ste bili u to i to vreme,pa ko moze da potvrdi tako ce se za cas otkriti ali to je mozda neki inspektor ili tatin sin i to se zataskava....

  • milan Vreme: 10.08.2014 19:55h

    rekao bih da je auto u 2 boje taman krov i svetlije celo vozilo nije mi jasno otkyda brankov most pa posle tramvajski most?

  • Dz Vreme: 10.08.2014 20:16h

    Nemoj da lazes!!!

  • Joca Vreme: 11.08.2014 01:40h

    VIdi se da je neko na mestu suvozaca i jos jedan pozadi, znaci minimum ih je trojica. Zar ne mogu nekako ovu kameru da iskoriste da probaju da zumiraju lice suvozaca, pa da izostre sliku i preko njega dodju do vozaca.

  • mihailo Vreme: 11.08.2014 09:43h

    Ovo su snimci sa dva razlicita mosta. Snimak na kome je Mini je jos sa Novo Beogradske strane mosta a incindent je sa Beogradske strane Brankovog mosta. Bez datuma i vremena...ovo je bezocna manipulacija. Uopo[te nije moguce sa te raskrnice na Novom Beogradu gde je uslikan ovak Mini i jos sa druge strane reke povezati sai incindentom na Brankovom mostu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP