Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVO SUĐENJE?

Ponavlja se postupak za smrt Brisa Tatona?! (VIDEO)

Autor: Smedia - A. O. | 13.05.2013 - 21:02:00h | Komentara: 1

Navijače "Partizana", osuđene na više od stotinu godina zatvora zbog smrti francuskog državljanina Brisa Tatona, uskoro čeka ponovljeno suđenje.

Bris Taton nekoliko sati pred smrt

Bris Taton nekoliko sati pred smrt

Apelacioni sud naložio je da sudski postupak povodom stradanja francuskog državljanina Brisa Tatona bude ponovljen, nezvanično saznaje S media portal.


Vera Veličković, majka Stefana Veličkovića, osuđenog na sedam i po godina (u prvostepenom postupku na 13 godina zatvora), za S media portal kaže da je čula da će suđenje biti ponovljeno.

Još uvek se čeka odluka

Kako Alo.rs saznaje, sednica Apelacionog suda po žalbama odbrane održana je 24. aprila, ali odluka još nije ekspeditovana iz suda. 

- To me raduje, jer moja porodica ne odustaje od namere da dokažemo istinu za našeg Stefana - kaže Vera Veličković.
- Moj sin nije ni bio na mestu gde se dogodio incident, a osuđen je i dobio je zatvorsku kaznu. Ipak, nepravda ga nije slomila; iz zatvora je za 10 meseci položio 14 ispita. Nadam se da će u novom postupku sud pravilno oceniti sve dokaze i osloboditi mog sina, jer nije kriv.  

Presuda koja je ušla u anale srpskog pravosuđa 

Bris Taton, navijač francuskog "Tuluza", preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu 29. septembra 2009. godine, 12 dana pošto je povređen na Obilićevom vencu u centru srpske prestonice. Prema presudi sudije Mirjane Ilić, navijači "Partizana" osuđeni su na 240 godina zatvora u prvostepenom postupku, da bi im potom kazne bile umanjene. 

Ðorđe Prelić, vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" koga Srbija traži zbog osnovane sumnje da je ubio Tatona, uhapšen je u februaru ove godine u blizini Barselone. On je u prvostepenom postupku osuđen na 35 godina zatvora, dok mu je u drugom stepenu kazna preinačena na 15 godina zatvora. Prelić svakako ima pravo na ponovljeno suđenje, jer mu je presuda doneta u odsustvu.

Svedok čiji iskaz menja sve

Roditelji osuđenih navijača "Partizana" i advokati odbrane bili su ogorčeni što sud nije hteo da uvaži pismenu izjavu Dragana Crepulje, radnika obezbeđenja Garaže, koji je neposredno po tragediji na Obilićevom vencu izjavio pred kamerama da je „Bris Taton sam pao sa platoa“. Crepuljina priča bi, smatraju advokati, mogla da utiče na drugačiju presudu osuđenima.  

Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 14.05.2013 08:43h

    Dobro ga platili.Kao i za Kovacevica.Sramota!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP