Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODOBREN ZAHTEV

Ponavlja se suđenje Đorđu Preliću za ubistvo Tatona!

Autor: Tanjug | 04.06.2015 - 11:09:00h | Komentara: 0

Viši sud u Beogradu odobrio je danas ponavljanje suđenja navijaču Partizana Đorđu Preliću zbog optužbi da je jedan od organizatora nereda u kojima je ubijen francuski navijač Bris Taton 2009. godine u centru Beograda, jer je u odsustvu osudjen na 15 godina zatvora.

Đorđe Prelić

Đorđe Prelić

 
Prelić je u vreme suđenja bio u bekstvu, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega. On je u junu prošle godine je izručen iz Španije i potom je upućen na izdržavanje kazne. U saopštenju Višeg suda se precizira da je utvrđeno da su ispunjeni zakonski uslovi za ponaljanje krivičnog postupka.

Prelić je, kako se podseća u saopštenju, 4. juna 2014. godine ekstradiran iz Kraljevine Španije u Srbiju, nakon čega je njegov branilac u novembru podneo zahtev za ponavljanje postupka. Uhapšen je 2013. godine u februaru u blizini Barselone po srpskoj poternici, nakon višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu u centru Beograda kada su navijači Partizana napali navijače koji su došli da bodre fudbalere Tuluza.

Viši sud mu je pocetkom 2011. godine izrekao u odsustvu presudu od 35 godina kao organizatoru nereda u kojima je grupa hiligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukla Tatona, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Taton je od zadobijenih povreda preminuo 29. septembra u Kliničkom centru u Beogradu.

Apelacioni sud u Beogradu je godinu dana kasnije mahom prepolovio kazne osuđenima, pa je i Preliću kazna smanjena na 15 godina zatvora.
U procesu za ubistvo Tatona, neki od osuđenih su već odslužili kazne, a u bekstvu je još Dejan Puzigaća koji je osuđen na 14 godina zatvora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP