Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROCES

Ponovo odloženo suđenje Musiću, nije bilo mesta za medije

Autor: N.N.Travica | 27.03.2014 - 14:28:00h | Komentara: 0

Glavni pretres u predmetu koji se vodi pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, protiv okrivljenog Darijana Musića (26), zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje nije održan.

Za Darijana  Musića,  Hitler je  mala beba,  kaže otac  stradale

Ponovo odloženo suđenje Musiću

Sudija Sandra Gavanski je bez prisustva novinara, za koje su vrata sudnice bila zatvorena odložila suđenje, nakon čega je okrivljeni vraćen u pritvorsku jedinicu zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde boravi zbog teškog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko (24)

Prema naknadno poslatom pismenom objašnjenju, suđenje je odloženo radi ostavljanja zakonskog roka za pripremu odbrane. Prema tim tvrdnjama tek na jučerašnjem glavnom pretresu branilac okrivljenog advokat Mušicki Pavle iz Novog Sada priložio je punomoć za odbranu okrivljenog u ovom predmetu. Sledeći glavni pretres zakazan je za dan 10.april, sa početkom u 11 časova. U sudnicu Osnovnog suda novinari nisu pušteni jer je postupajući sudija procenio da se radi o manjku prostora, te da za medije nema mesta.

Inače pred Višim sudom u Novom Sadu danas će biti održan nastavak glavnog pretresa okrivljenom Musiću, nakon što je Apelacioni sud usvojio žalbe njegovih branilaca, na presudu kojom je prvobitno bio osuđen na 35 godina zatvora.
Taj sud je ukinuo presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Zbog te odluke usledili su oštri protesti javnosti, ali i porodice i prijatelja ubijene devojke. Čak je reagovao i ministar pravde Nikola Selaković koji je naveo da će ovaj slučaj biti jedan od onih koji će biti pod posebnom prismotrom ministarstva

Musić je Vladislavu Červenko pretukao na smrt 12. novembra 2012. godine u svom stanu u naselju Liman II. Telo devojke pronađeno je na podu spavaće sobe stana sa mnogobrojnim povredama.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP