Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OSNOVNI SUD U NOVOM SADU

Ponovo odloženo suđenje za nesreću u "Kontrastu"

Autor: D.Ć. | 09.02.2015 - 13:12:00h | Komentara: 0

Početak glavnog pretresa optuženom za zloupotrebu službenog položaja Veselinu Kercu građevinskom inspektoru, koji je kontrolisao novosadsku diskoteku smrti "Kontrast", ponovo je odloženo pred Osnovnim sudom u Novom Sadu.

Suđenje kontrast Foto: Nikola Travica

Suđenje Kontrast Foto: Nikola Travica

Rasprava nije održana zbog izostanka advokata Boška Arsenijevića, koji je svoj izostanak opravdao, time što je u isto vreme imao još dva suđenja u kome je više lica optuženo.

Zbog zauzetosti drugih advokata, nakon štrajka koji je trajao mesecima, Arsenijević nije bio u mogućnosti da obezbedi zamenu, koja će prisustvovati zakazanim suđenjima. Branilac je uz molbu za odlaganje rasprave dostavio pozive za dva glavna pretresa, sa istim datumom. Postupajući sudija nakon što je pročitala dopis advokata, upitala je okrivljenog inspektora da li želi da se suđenje održi bez prisustva branioca, na šta je on odgovorio da ne želi ništa da iznosi bez prisustva svog branioca.
U sudnici je bio i Branko Miladinović, otac tragično stradale novinarke Tamare, koji je nakon otkazanog suđenja rekao da je sve to samo igra bez granica.
 - Za četvrtak 12. februar, tačno u 12 sati zakazali smo protest ispred novosadskog suda, zbog opšteg nezadovoljstva izazvanog radom tužilaštva i suda, koji zloupotrebljavaju procesne mogućnosti na štetu ojađene rodbine. Svim institucijama smo se obratili sa pitanjem da li možemo u Srbiji da računamo na pravdu i pravedno suđenje i ko ima pravo da raspolaže životima naše rodbine? - rekao je vidno uznemiren Miladinović, dodajući da su dva meseca pre zastarevanja odbačene krivične prijave koje su podnete protiv vatrogasaca, sa obrazloženjem da se nije moglo utvrditi tačno vreme smrti pokojnika.
Građevinski inspektor je kao svedok već saslušan u postupku nakon kojeg su
četvorica optuženih za stravičan požar: Alojz Ganić, Slaviša Stanišić, Dejan Raković i Miroslav Papuga, prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 30 godina zatvora.
Kerac, u čijoj je nadležnosti diskoteka bila od 2006., na tom suđenju je kao svedok izjavio da je u kontroli bio 14. aprila 2010. godine i da je prilikom te jedine kontrole slobodnom procenom, uz sugestiju vlasnika objekta Ganića, izračunavao gabarite objekta.
Pritom je konstatovao da nema vidljivih radova u diskoteci, ali nije proverio
da li je nešto i kada rađeno. On je tada objasnio da inspektori svojim vozilima prolaze ulicama i gledaju da li se nešto negde radi.
Što se "Kontrasta" tiče, on navodi da nikakvih radova nije bilo.
Naredni glavni pretres nakon dužeg usaglašavanja slobodnih termina između suda i tužilaštva, zakazan je za 07.april u 13.30 sati.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP