Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PONEDELJAK JE DAN D ZA OSUĐENE GROBARE

Ponovo sude za Tatona

Autor: Alo.rs | 16.04.2015 - 23:28:00h | Komentara: 0

Navijači Partizana osuđeni za smrt Brisa Tatona dobiće šansu da u ponovljenom sudskom postupku pokušaju da dokažu da nisu ubili francuskog navijača 2009. godine na Obilićevom vencu u Beogradu.

Bris Taton

Bris Taton

Apelacioni sud bi uponedeljak trebalo da otvori glavni pretres na kom će se saslušati dva očevica pogibije mladog francuza, javlja Informer.

To su frizerka Svetlana bubanja, koja je videla Tatona kako sam pada sa platoa na Obilićevom vencu bežeći od razjarenih navijača Partizana. ONa je tada prva pozvala Hitnu pomoć. Drugi očevidac je čuvar javne garaže Dragan Crepulja.

- Oni su rekli da su videli da je Taton sam skočio sa platoa na Obilićevom vencu, što znači da ga niko nije bacio odatle, ali njihove izjave se nikada nisu našle u sudskim spisima - otkriva dobro obavešteni izvor, koji dodaje da Apelacija želi da stavi tačku na ovaj slučaj, ali da postoji malo verovatna mogućnost da sud odustane od otvaranaj glavnog pretresa, već da se postupak ponovo pred Višim sudom i da se saslušaju svi očevici.

Advokat Svetozar Vujačić kaže da je Viši sud nezakonito odbijao zahteve za ponavljanje psotupka, cenećid a ova dva svedočenja ne bi ništa promenila.

- To su očevici koji su jasno i glasno rekli da su svojim očima videli kako se Tatom zaleće, preskače gelender na platou Obilićevog venca i pada u ambis. Bubanja je tad rekla: "Vidim kako dečko leti prema ambisu..." - kaže Vujačić i dodaje da je Crepulja rekao da je poverđenog Tatona s tehničarem Hitne pomoći nosio uz spetenice do platoa i da je video njegovup atiku koja je ostala u žardinjeri ispred gelendera, na koju se ovaj popeo da bi skočio.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu osudio je 14 navijača Partizana na ukupno 420 godina zatvora za ubistvo Brisa Tatona, a Apelacioni sud je u januaru 2012. prepolovilo ove kazne.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, bili su prvostepeno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora , ali su im kazne sada smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Oni su u bekstvu od ubistva Tatona septembra 2009 i za njima je raspisana međunarodna poternica. Kazne su prepolovljene i Ljubomiru Markoviću zvanom Kića i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno u Višem sudu u Beogradu osuđeni na po 30 godina zatvora. Veća Apelacionog suda je donelo odluku da se kazene prepolove i ostalim optuženima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP