Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PO TREĆI PUT ZA MESEC DANA

Ponovo ukinuto rešenje o produženju pritvora optuženim za ubistvo Ćuruvije!

Autor: Tanjug | 13.01.2015 - 14:47:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu ponovo je ukinuo rešenje kojim je produžen pritvor dvojici bivših pripadnika Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, okrivljenih za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Churuvije 1999. godine, ali ne i pritvor okrivljenima.

Milan Radonjić i Ratko Romić

Milan Radonjić i Ratko Romić | Foto: Rajko Ristić

To je treći put za mesec dana kako Apelacioni sud, usvaja žalbe odbrane i ukida rešenje o produženju pritvora, rekla je za Tanjug branilac Radonjića i Romića Zora Dobričanin Nikodinović.

Tom odlukom je Sprecijalnom sudu naloženo da ponovo odluči o pritvoru Radonjiću i Romiću u kojem su tačno godinu dana - od 13. januara 2014. godine i jasno navede zbog čega smatra da oni moraju da budu u pritvoru "zbog uzmemirenja javnosti".
Prema rečima portparola Apelacionog suda u Beogradu Mirjane Piljić, po nalaženju tog suda "ni u ovom rešenju prvostepeni sud nije činjenice, kojima je dao karakter odlučnih - svojstvo i profesiju Ćuruvije i okrivljenih pripadnijka DB-a, doveo u jasnu i nedvosmislenu vezu sa pretpostalvjenim uznemirenjem javnosti koje bi nastalo puštanjem okrivljenih na slobodu".
- Takođe nije jasno povezao ni zašto bi to rezutiralo ugrožavanjem nesmetanog i pravičnog vodjenja krivičnog postupka, ni zašto vodjenje postupka zahteva meru pritvora, kao najtežu od zakonom propisanih mera, za obezbedjenje tog cilja - rekla je Piljić Tanjugu.

Specijalnom sudu u Beogradu je naloženo da ponovo razmotri sve okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, utvrdi motive i druge razloge i onda odluči o pritvoru.
Apleacioni sud je ovo rešenje doneo 6. januara, prethodno je u decembru dva puta ukidao rešenje o produženju pritvora.
Inače u toku je dopuna istrage protiv Radonjića, Romića, kao i tadašnjeg načelnika Resora DB Radomira Markovića i pripadnika rezervnog sastava tog resora Miroslava Kuraka zbog ubistva Churuvije koju sprovodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Svi su optuženi za krivično delo teško ubistvo.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP