Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEVOJČICA (12) SASLUŠANA U SMEDEREVSKOM TUŽILAŠTVU

Pop mi je pretio nakon silovanja

Autor: M. Dudvarski | 22.03.2014 - 08:30:00h | Komentara: 9

Dvanaestogodišnja devojčica V. P. koju je, kako se sumnja, silovao sveštenik M. Đ. (56) iz Pločica kod Kovina potvrdila je juče u smederevskom tužilaštvu da ju je pop u tri navrata obljubio. Ona je, kako saznajemo, do detalja ispričala kako je M. Đ. prvi put naveo da dođe kod njega u kuću i kako ju je još dva puta seksualno zlostavljao.

Devojčica (12) saslušana u smederevskom tužilaštvu

Devojčica (12) saslušana u smederevskom tužilaštvu | Foto: Profimedia

- Devojčica nije htela da kaže da je pop silovao jer joj je on pretio. Međutim, kako je ispričala, njeni baba i deda, koji su joj i staratelji, budući da su joj roditelji razvedeni, primetili su da sa njihovom unukom nešto nije u redu - navodi naš izvor.


Devojčicini baka i deka, Stojan i Regina kažu da je u februaru njihova unuka nestala i da su tada zapravo počeli da sumnjaju da je V. P. u nekoj vezi sa popom.

- Iako je tada bila kod svog dečka, njene stvari su pronađene kod sveštenika M. Đ. Tad smo je pritisli sa pitanjima i unuka je konačno priznala šta joj je uradio sveštenik - navodi Stojan i Regina.

Oni su rekli da su saznali da je njihovu unuku V. P. sveštenik silovao 3. januara ove godine u nekoj sali pored crkve, kao i da je u dva navrata pokušao da je obljubi.

- Prijavili smo sve policiji i evo sada je pop konačno iza rešetaka - rekli su oni.

Crkva u mestu Pločice kod Kovina

Crkva u mestu Pločice kod Kovina


Kako „Alo!“ saznaje, policija je juče po nalogu tužioca pretresla kuću u kojoj je sveštenik živeo i u kojoj je obljubio devojčicu. Sveštenik M. Đ. osumnjičen je da je obljubio dete i njemu je na zahtev smederevskog tužioca sudija za prethodni postupak odredio jednomesečni pritvor. Pančevačka policija je dobila saznanja od meštana iz tog malog mesta, pa je operativnim radom uspela da prikupi dokaze o bludinm radnjama sveštenika M. Đ.
Inače u selu se duže vreme sumnjalo da je pop seksualno iskorišćavao mlađe osobe ženskog pola koje su dolazile na bogosluženja ili pevale u crkvenom horu. Sveštenik M. Đ. je u Tužilaštvu negirao optužbe da je obljubio devojčicu. Za krivično delo obljube nad detetom zaprećena je kazna od tri do 12 godina zatvora.
 

Sveštenik će biti raščinjen ako je kriv


U Srpskoj Patrijaršiji su šokirani bludom sveštenika M. Đ, i protiv njega će biti pokrenut crkveno-sudski postupak, na kom bi trebalo da se utvrdi prema kanonima koja bi kazna trebala da bude za sveštenika Banatske eparhije.
- Uprkos pisanju medija, mora se utvrditi odgovornost napisa u novinama. Ukoliko se dokaže da je sveštenik kriv, mi ćemo pokrenuti crkveno-sudski postupak. Najteža kazna bi mogla biti raščinjenje - rekli su u Patrijaršiji.

Poslednji komentari
  • satropatriota Vreme: 22.03.2014 10:03h

    Bila kod decka a ima 12 godina?!

  • Hogarius Vreme: 22.03.2014 10:12h

    Gnusno. Ko zna koliko ima neotkrivenih slucajeva zloupotrebe verskih osecanja od strane crkvenih dostojanstvenika. Da pomenem samo tri slucaja - Kacavendu, Pahomija i igumana Ilelriona - koja ostaju i dalje otvorena rana na telu majcice Srbije. Postavlja se pitanje hoce li patrijarh Irinej i u ovom slucaju intervenisati kod nadlelznog suda u korist monstruma.

  • jaca Vreme: 22.03.2014 10:56h

    Kod decka,a ima 12 godina?!?Bas ima dobre staratelje koje nije sramota da kazu ovako nesto!

  • Merkur Vreme: 22.03.2014 11:42h

    DEVOJCICA OD DVANAEST GODINA IMA DECKA !!!

  • Zvončica Vreme: 22.03.2014 11:43h

    ,,Iako je tada bila kod svog dečka,njene stvari su pronađene kod sveštenika....." Devojčica ima samo 12 godina!!!!!!!!????? Već odlazi kod dečka,ovo je strašno šta se dešava danas. . . Šta je sa detinjstvom,gde je nestalo??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP