Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HEROJ

Poreski inspektor spasao Kragujevčanku koju je muž devet puta ubo šrafcigerom! (FOTO)

Autor: B. Nenković | 10.12.2014 - 22:00:00h | Komentara: 0

Kragujevčanku koju je juče ujutru u centru Kragujevca muž pokušao da ubije šrafcigerom, nakon što si izašli iz suda zbog brakorazvodne parnice, spasila je prisebnost Mirjane P. (55), koja se slučajno zatekla na licu mesta. Sa devet rana na grudima, od kojih je jedna bila opasna po život, M. K. (37), nakon što ju je muž M. K. (42) izbo šrafcigerom, uspela je da pretrči put od stotinak metara do obližnjeg frizerskog salona i potraži spas.

kragujevac, napad šrafcigerom

Kroz ovaj prozor je Mirjana P. videla sugrađanku u nevolji | Foto: B. Nenković

Kako je saopštila kragujevačka policija, drama se dogodila u strogom centru grada oko 9, u prolazu između Vatrogasnog doma i TC “Radnički“, u ulici Darinke Pavlović. Tu je muž na putu od suda sustigao svoju ženu i uspeo devet puta da je ubode u grudni koš. Mirjana P. došla je da popije kafu sa svojom komšinicom koja drži salona i kroz prozor videla jurnjavu u prolazu. M. K. je utrčala u frizerski salon, a Mirjana je bila najprisebnija od pet žena koliko ih je u tom trenutku bilo u salonu.

- Jadnica je trčala niz prolaz držeći se za grudi. Uletela je u salon i legla na pod. Zapomagala je da će je muž ubiti. Njega sam videla kroz prozor kako jurca ka nama… Nismo mogle da nađemo ključ da se zaključamo. Sinulo mi je da će nas sve pobiti, jer nisam videla šta ima u rukama. Mislila sam da ima pištolj. U sekundi sam istrčala iz salona i tu sam se mimoišla s njim, dok su druge žene ostale i držale vrata. Cilj mi je bio da što pre dozovem policiju - ispričala je za “Alo!” Mirjana.

Za to vreme muž je navaljivao na vrata salona, a potom i sebe tri puta ubo šrafcigerom. Policajci koji su ubrzo stigli tu su ga i savladali.

- Žena je bila bleda kao krpa. Na jakni je imala rupu punu krvi. Držala se sve vreme za grudi. Žica od brushaltera joj je bila iskrivljena. Na svu sreću izgleda da je šrafciger u njega udario. A, ona je u svoj toj muci zvala telefonom koleginicu da joj javi da neće doći na posao. Rekla joj je: “Ovaj hoće da me ubije” - ispričala nam je Mirjana.


Muž i žena odmah su prebačeni u Urgentni centar. Ona je popodne operisana, jer joj je šrafciger na jednom mestu probio grudni koš. Prema rečima dr Dragčeta Radovanovića, ona trenutno nije životno ugrožena.

Poreski inspektor savladao muža napadnute žene

Zoran Todorović (51), poreski inspektor iz Kragujevca, je misteriozni prolaznik koji je juče ujutru spasao sigurne smrti M.K.(37) koju je muž pokušao da ubije nakon izlaska iz suda u kojoj se vodi njihova brakorazvodna parnica. Ovaj Kragujevčanin tako je sprečio da 24. žrtva porodičnog nasilja bude ubijena.


Od najmanje šestoro prolaznika kod Vatrogasnog doma u centru Kragujevca samo je inspektor u trenutku shvatio da će se bračana svađa tragično završiti i posle nekoliko trenutaka počeo je da se rve sa mužem nesrećne žene koja je zapomagala.


-Jednom rukom ju je privukao sebi i uhvatio za glavu, a drugom u kojoj je držao šrafciger počeo je da je ubada. Pritrčao sam i zavrnuo sam mu ruku. Njoj sam vikao da beži i ona je onako krvava otrčala u prvi prolaz. Nastavio sam da se rvem s njim i odgurnuo sam ga kada je nasrnuo na mene. Stajali smo nas dvojica na metar- dva razdaljine i gledali se u oči. Tada je zario šrafciger sebi u stomak uz užasan krik, prepričao je Zoran Todorović - za Alo.rs događaj od koga se još uvek oporavlja.

Zoran Todorović

Zoran Todorović | Foto: B. Nenković

Zoran je juče ujutru oko 9 sati pošao po doručak iz obližnje zgrade Poreske uprave. Kaže da obično ide putem od suda, ali da je tada po prvi put pošao s druge strane TC „Radnički“. Veruje da je sudbina tako namestila.


-Dok smo se nas dvojica rvali, borile u se dve sile- božja i demonska. Duboko verujem da je ova prva uvek jača, iako je njen muž bar deset godina mlađi od mene. U prvom trenutku lomio sam se između straha, ali je pobedio bes kada sam video da se muškarac iživljava nad ženom. Protiv sam svake vrste nasilja, a pogotovu kada jači napada slabijeg, dodaje Zoran.

Kada su njenog muža policajci oborili na beton, ranjena žena ga je, dodaje, gledala sa velikom zahvalnošću. Zoran još uvek ne može da shvati da mu niko od drugih prolaznika nije priskočio u pomoć.


-Nisam ja spasio samo nju, već i sebe! Nikada sebi ne bih oprostio da ju je ubio tu na ulici, a da ja nisam učinio sve što sam mogao. Uvek na kraju godine čitam po novinama o herojima koji su nekog spasili i uvek se pitao da li bih smeo tako nešto. Bog me je iskušao, jer izgleda da smem, kaže Zoran.

Zdravstveno stanje ranjene M.K. je danas stabilno. Njen muž će nakon oporavka u bolnici biti uhapšen i sproveden na saslušanje kod tužioca. Njega krivična prijava tereti za ubistvo u pokušaju.

 

Užas gledala desetogodišnja devojčica!
Među mušterijama u salonu bila je i jedna devojčica od deset godina koja je došla sa tetkom. Pred njenim očima se odvijala drama koja je umalo imala koban završetak.
- Dete je nemo posmatralo zastrašujuće scene. Sva se tresla... Nama starijima je bilo strašno i još ne možemo da se oporavimo od šoka, a mogu da zamislim kako je bilo detetu. Žena leži na podu ranjena i zapomaže, a njem muž navaljuje na vrata, viče i preti i na kraju se ubada. Vrata su staklena, pa se sve videlo - svedoči jedna od mušterija iz salona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP