Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LEKARI U ĆUPRIJI UNAKAZILI ŽENU

Porodilja preminula - iskasapili je tokom carskog reza

Autor: Telegraf | 19.02.2015 - 19:22:00h | Komentara: 9

Sonja Miladinović (36) iz okoline Paraćina umrla je 17. februara nakon tri meseca bezuspešnog lečenja na VMA. Tu je prebačena u teškom stanju posle carskog reza u Ćupriji obavljenog 14. novembra prošle godine

Bolnica

Bolnica | Foto: Profimedia

Majka troje dece, Sonja Miladinović iz sela Raševica kod Paraćina, preminula je 17. februara na VMA u Beogradu, gde je hitno prevezena iz ćuprijske bolnice nakon carskog reza obavljenog 14. novembra prošle godine, piše Telegraf.
Sve vreme, oko tri meseca, lekari su pokušavali da je spasu, a nesrećna žena preživela je više operacija kojima su sanirane teške povrede bešike, uretera, creva… Sonja nije izdržala. Ostavila je iza sebe troje dece,od kojih najmlađa Lena ima samo tri meseca, a njen suprug Vladan, ogorčen, najavljuje tužbu protiv Opšte bolnice u Ćupriji.
Suprug kaže da je na zakazan carski rez Sonja otišla zdrava.
– Išla je tokom trudnoće redovno na kontrole i nikakvih zdravstvenih problema nije imala. Već je dvoje dece donela na svet carskim rezom, a tako je trebalo da se porodi i ovaj put. Međutim, Sonja je u sali ostala više sati, teško je iskrvarila. Umesto da se probudi i raduje ćerki, smeštena je u šok sobu i dva dana kasnije u kritičnom stanju prevezena je na VMA – kaže on.
Tek u Beogradu i iz medicinske dokumentacije Miladinović je saznao šta se tokom carskog reza dogodilo.
– Mojoj supruzi su tokom operacije bukvalno posečeni i povređeni trbušni organi. Zbog obimnog krvarenja izvađeni su joj materica i jajnici, a kasnije sam čuo da su joj isečeni i ureteri, bešika, creva… To je strahota šta joj je urađeno tokom tog carskog reza! U Beogradu su je već sutradan nakon prijema ponovo operisali, pa zatim još jednom. Za tri meseca imala je više operacija, ali je dobila visoku temeperaturu. Iako su je neprekidno nadgledali i bila je pod terapijom, dobila je nekrozu, pa sepsu, preživela plućnu emboliju… Nije moja Sonja mogla da se izbori. Umrla je 17. februara baš kada sam pomislio da je počela da se oporavlja – još u šoku govori suprug.
U obimnoj medicinskoj dokumentaciji sa VMA piše, između ostalog, da je pacijentkinja primljena 16. novembra prošle godine u hemoragičnom šoku u teškom opštem stanju. Zbog komplikacija tokom carskog reza uklonjeni su joj još tamo materica i jajnici i tom prilikom presečena su joj oba uretera, povređena joj je bešika na dva mesta i tanko i debelo crevo…
Na VMA je reanimirana, dva puta joj je rađena revizija rane, a kasnije je operisano u više navrata i nekrozno tkivo na potkolenici sa kojim je pacijentkinja primljena u tu ustanovu!
Nesrećnoj ženi je pozlilo 17. februara oko 14 sati, a lekari su sat i po bezuspešno pokušavali da je reanimiraju.
Vladan Miladinović je nakon obdukcije preuzeo telo supruge i ona će biti sahranjena u subotu, piše "Telegraf".
Poslednji komentari
  • VECA Vreme: 19.02.2015 20:26h

    E pa to su sve nase kupljene diplome u zadnjim godinama! A 220 lekara je samo udecembru otislo iz Srbije!!!

  • laiklaik Vreme: 19.02.2015 20:40h

    Neka svak radi svoj posao, pa i dr-i! Ma naša posla,nakamarali su bolnice,inspekcije,škole,zavode,..... -- budžetske potrošače.Nikome ne možeš prići ko Obami! I da bar hoće da odrade svoj posao.Nego,evo poslaše ženu u smrt

  • Драгомир Vreme: 20.02.2015 07:20h

    Браним једном младића од иживљавања лекара!Када бих вам показао документацију коју су они писали не би сте веровали докле су дошли.Одеш да ти психијатар помогне јер имаш несаницу и умор а лекари те прогласе да си за рад неспособан?А младић није хтео да несаницу излечи алкохолом како то многи чине? ПС.Замислите извештај лекара који има фалсификоване делове?

  • Jugoslav Vreme: 20.02.2015 08:01h

    Revizije rane nisu operacije!Operisana joj je potkolenica koja veze nema sa carskim rezom.Ne vidim propust lekara.Doslo je do krvarenja pri saniranju tako da su morali biti izvadjeni neki od organa.Preteruje se sa optuzbama lekara,ne mora uvek da postoji krivac za smrt.Umire se i bez necije greske,samo sto to pojedine porodice ne zele da shvate, vec bes ispoljavaju na zdavstvenim radicima.Inace,ne branim struku,nisam zdr.radnik,vec pacijent,ali ovo je ocigledno svakom ko se iole razume.

  • Ana Vreme: 20.02.2015 09:23h

    Kupljene diplome, potplaceni profesori , nestrucnost kao u Bangladesu.Uzas u Srbii

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP