Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHVAĆENI PREVARANTI

Poslali lopovima zlato da im "skinu crnu magiju"

Autor: BRANKO JANAČKOVIĆ | 28.07.2013 - 15:36:00h | Komentara: 0

Zbog sumnje da su počinili prevaru policija je podnela krivične prijave protiv Stevice V.(26) i Gliše J.(38) iz okoline Bačke Palanke.

Oni se sumnjiče da su na više internet portala objavili oglas da se bave astrologijom i kontakt brojeve mobilnih telefona predstavljajući se kao „Zlatko“, pri čemu su od oštećenih, kod kojih su navodno videli „negativnu energiju koja je skoncentrisana u zlatu“ tražili da im nakit pošalju autobusom do Novog Sada.

Poslali zlato da im

Poslali zlato da im "skinu crnu magiju" | Foto: Shutterstock


Po preuzimanju nakita, sumnja se, oni su prekidali svaki kontakt sa oštećenima.
-Osumnjičeni su nudili pomoć kao iskusni astrolozi koji mogu da vrate voljene osobe, da skinu „crnu magiju“, proklestvo, reše svakakve ljubavne probleme... I sve to brzo i - vrlo efikasno. Tako su im se sredinom jula javile supruga i majka jednog žitelja sela iz okoline Niša.
Jedan od osumnjičenih ih je telefonom ubedio da im može pomoći u rešavanju ljubavnog problema. Nakon nekoliko dana kontaktiranja, ubedili su oštećene da im pošalju svo zlato koje imaju u kući autobusom kako bi izveli ritual skidanja „negativne energije i crne magije“, kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Žrtve su dobile i tačan opis kako terba poslati zlato: komade nakita trebalo je da stave u kesu sa šećerom, koju će obmotati sa nekoliko peškira i autobusom poslati za Novi Sad.
Oštećene su prvo 21.jula poslale jedan prsten po dobijenim uputstvima. A potom, dva dana kasnije, kada je utvrđeno da se sve odvija u povoljnom smeru, i ostatak zlata koje su posedovale – jedno lanče, jednu naukvicu, par minđuša i jedan iskidani deo narukvice, ukupne težine 9,2 grama.

Kesu sa šećerom u kojoj je bilo zlato one su poslale u Novi Sad autobusom „Niš ekspresa“. Međutim, policija je osumnjičene sačekala na Glavnoj autobuskoj stanici u Novom Sadu odmah nakon preuzimanja pošiljke od vozača autobusa i privela ih na saslušanje, dodaje naš sagovornik. Kako saznajemo, slučaj je policiji prijavio ukućaćnin oštećenih, kada je čuo šta njegova supriga i majka nameravaju da učine.

Protiv osumnjičenih Stevice V. i Gliše J. podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Prijavite prevarante
Budući da policija sumnja da u Srbiji ima još građana koji su možda prevareni na isti način, upućen poziv da se svi slučajevi prijave na telefon niške policije 018/522-982.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP