Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BAHATO

Poslanik pretio policajcima
da će im „skinuti uniforme“?

Autor: Branko Janačković | 26.11.2012 - 14:11:00h | Komentara: 23

Dejan Rajčić iz Niša, narodni poslanik Nove Srbije i bivši zamenik gradonačelnika Niša, vređao je patrolu policije i pretio im da će im “skinuti uniforme”, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPPS).

Dejan Rajčić

Pretio da će policajcima skinuti uniforme: Dejan Rajčić | Foto: N.S. Kamenov

Iz sindikata je saopšteno da je incident prekinuo predsednik Nove Srbije Velimir Ilić koji je slučajno naišao u vreme kada je došlo do nemilog događaja.

- Patrola je zaustavila Rajčićev automobil tokom rutinske kontrole. Tada je poslanik izašao iz vozila i počeo da vređa policajce, preti im oduzimanjem posla i čak počeo da poziva na fizički obračun. Srećom, u tom trenutku, naišlo je vozilo Vlade Srbije iz kojg je izašao Velimir Ilić, ministar građevine i urbanizma, koji je smirio strasti, uputio izvinjenje policajcima i održao Rajčiću lekciju. Rajčić se potom vratio u automobil i odvezao, saopštavaju iz ovog sindikata.

Iz NPSS su najoštrije osudili “nedolično ponašanje pojedinaca prema policijskim službenicima”.


- Ističemo da u državi Srbiji niko nije iznad zakona i naglašavamo da ćemo uvek stati u zaštitu poštenih i vrednih policajaca koji ne smeju ispaštati samo zbog toga što rade svoj posao. Ako oni koji donose zakone ne poštuju iste, šta
onda očekivati od običnih građana, navode u NPSS.

Velimir Ilić

Održo lekciju mlađem kolegi: Velimir Ilić | Foto: FoNet

Rajčić je juče odbio da komentariše pomenuti slučaj.


-Neću da komentarišem sindikate. Ako se oglase organi policijske uprave Kraljevo možemo da vodimo polemiku do najvišeg nivoa. Sindikati neka rade sindikalne poslove, kazao je kratko Rajčić.


Rajčiću se u Osnovnom sudu u Nišu sudi zbog optužbi da je 2006.godine kao zamenik gradonačelnika Niša zloupotrebio službeni položaj. On je odbio da koristi poslanički imunitet već se odaziva pozivima suda i tvrdi da je postupak protiv njega „politički motivisan“.

Poslednji komentari
  • Vitez Vreme: 26.11.2012 14:54h

    Zašto ga nisu uhapsili?Zakon kaže vređanje policajca na dužnosti je krivično delo,ako su uhapsili onu ženu što je vređala policiju u čemu je razlika. Dačiću otrezni se...

  • Marko Vreme: 26.11.2012 15:00h

    Teška je bitanga ovaj Rajčić, teška i veoma bahata! Nedavno je napravio sličan incident na naplatnoj rampi u Bubanj potoku, jer je hteo da prodje besplatno i gospodin se iznervirao što je morao da sačeka minut da se proveri njegova poslanička legitimacija, pretio otkazima, vredjao itd... A u putnim troškovima koje prima u Skupštini postoji i naknada za putarine. Strašno ko su poslanici u ovoj državi, nebitno iz koje su stranke!

  • goksi Vreme: 26.11.2012 15:13h

    Super ovi iz Nove Srbije sami sebi daju autogolove ovakvim ponasanjem. Jedva cekam izbore da ih kaznimo, iako nisam njihov simpatizer.

  • БЛАФФФ Vreme: 26.11.2012 16:03h

    КО ЗНА ШТА БИ СВЕ БИЛО ДА ,,СЛУЧАЈНО'' НИЈЕ НАИШШШАО ДРУГ ВЕЉА?

  • AA Vreme: 26.11.2012 17:36h

    odmah oduzeti poslanicki mandat kabadahiji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP