Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRONAĐENA TELA DECE U TURIJSKOJ RECI

Posle male Maše (3), pronađeno i telo bebe Martina!: Viknula je: „mama” i nestala u talasima

Autor: B. Janačković | 24.04.2014 - 07:59:00h | Komentara: 12

Devojčicu je pronašao ronilac Gorske službe spasavanja, 500 metara od mesta gde je dete upalu u reku, dok je telo jedanaestomesečnog Martina otkriveno na kilometar od mesta gde je pronađena Maša. Mašino telo pronašli su ispod balvana. Maša Milenković (3) i njen jedanaestomesečni brat Martin nestali su u nabujaloj rečici Turiji, kada su juče oko 10.40 časova sa majkom Biljanom Milenković (27) upali u vodu u selu Bankovac kod Aleksinca. Majku je spasao jedan od meštana dok su spasilačke jedinice juče neprekidno pretraživale obalu reke, ali deca nisu nađena - ni živa ni mrtva.

Maša i Martin

Biljana Milenković (27)

„Pokušala sam da izvučem Mašu, ali me je povukla i upala sam u reku sa bebom. Videla sam kako voda nosi Martina...”, kaže majka

Telo devojčice Maše Milenković (3) pronađeno je danas u Turijskoj reci, na 500 metara od mesta gde se utopila, a ronioci žandarmerije pronašli su danas oko 13.30 časova i telo malog Martina.

Telo devojčice pronašao je ronilac Gorske službe spasavanja oko 11.35 sati na 500 metara od mesta gde je mala devojčica upala u reku. Telo nesrećne devojčice napipano je ispod jednog panja na rečnoj okuci, dok posle dvočasovne potrage telo jedanaestomesečne bebe ronioci Žandarmerije pronašli su na kilometar od mesta gde je otkriveno beživotno telo nastradale trogodišnje Maše.

Ronioci su telo nastradale devojčice izvukli napolje. Na obali se nalaze otac deteta i baka koji jadikuju, a posle dojave o pronalasku tela devojčice na obalu reke je stigla i majka Biljana.

Spasilačke ekipe provele su ceo jučerašnji dan pretražujući korito reke, ali nisu imali sreće, do danas.

Direktnih očevidaca tragičnog događaja nema, pa je jedina verzija tragičnog nestanka mališana, ona koju je majka ispričala policiji.


- Maša je htela da baca kamenčiće, pa sam je povela do reke. Kada je bacila kamen, okliznula se i upala u vodu. Pokušala sam da je izvučem, uhvatila sam je za leđa, ali me je povukla, pa sam i ja upala u reku sa Martinom u rukama. Videla sam kako voda nosi Martina... Maša je samo viknula mama, pre nego što je nestala u talasima - priča majka dece Biljana. Iako je niko nije teretio ni za šta, Biljana se u šoku branila da nije odgovorna za nestanak svoje dece.

Martin i Maša

- Nisam ih udavila, pa koja bi majka udavila decu. Da sam htela da ih udavim mogla sam ranije da učinim ne bih čekala tri godine - rekla je uznemirena majka.

Maša i Martin

Goran Milenković

 

Otac dece Goran Milenković hteo je da se ubije kada je
čuo šta se desilo

Otac dece Goran Milenković hteo je da se ubije kada je čuo šta se desilo.

- Pozvali su me da dođem sa posla, nisu mi rekli zašto. Video sam vatrogasce, znao sam da se nešto dešava. Kada sam čuo da su upali u reku i da ih je odnela voda hteo sam da skočim u reku da se udavim i ja, ali mi majka nije dala. Da sam bio tu, ja bih skočio u reku, moža bi ih spasao... A lepo sam rekao ženi da ih ne vodi pored reke... Planirali smo Martinu da slavimo prvi rođendan i krštenje u junu, a Maši treći rođendan u julu. Šta ću sada, sve sam izgubio - kroz suze priča Goran.

Komšija iz sela Branko Klain, izvukao je Biljanu iz vode, ali decu nije video.

- Čuo sam zapomaganje i pritičao do reke. Video sam Biljanu u vodi, ali ne i decu. Zagazio sam u reku pošto sama nije mogla da izađe, voda je bila duboka oko 80 centimetara. Biljana je plakala i vrištala. Bilo je strašno. Taj pogled njen nikada neću moći da zaboravim. Izvukao sam je i otrčao nizvodno da vidim da se deca nisu zadržala u nekom vrbaku, ali ih nisam video - veli Klain.

Maša i Martin

Spasioci uzalud pretraživali reku

Maša i Martin

Turijska reka 

Ni traga od dece
Pripadnici tima za spasavanje niške Uprave za vanredne situacije, više puta su prošpartali nekoliko kilometara dugu obalu Turije od Bankovca do Tešice i zavirivali u mutne virove iz čamaca. Ali, uzalud...


- Reka izgleda kao pravi bujični potok, nosi granje, kamenje i balvane jer je usled padavina nabujala. Na pojedinim mestima je duboka i dva metra, pa se može udaviti i odrasla osoba - kaže vođa spasilačkog tima Marko Radovanović. Potraga je obustavljena kasno sinoč, a danas će biti nastavljena.

Poslednji komentari
  • Saul Vreme: 24.04.2014 11:04h

    Majku obavezno na poligraf. Prica joj se ne uklapa bas najbolje.

  • mare Vreme: 24.04.2014 11:43h

    pogledajte im face oboma, ne bih im dao nacrtanu ovcu da mi cuvaju. majka ih je garant bacila u reku, pitanje je hoce li moci da se to dokaze. posle dogadjaja ona prica kao da joj je tasna ispala, daje izjave za novine-sacuvaj me boze

  • boki Vreme: 24.04.2014 11:58h

    ej ljudi menije ova zena majka na ovoj slici faca vrlo cudna kao daje od nekog sindroma a pazi da pisti dete od 3godine pored nabujale reke i da u vodu tako brzu u je sa drugim detetom dabi ono jadno spasla ida nakraju oba andjelcicja odu neznam ja to roditeljski razmisljam

  • viki Vreme: 24.04.2014 12:57h

    LJudi,ne griješite svoje duše,kome može biti teže od roditelja. Saučešće porodici.

  • miki Vreme: 24.04.2014 16:38h

    kakva je to majka da izvodi decu kad je videla da reka velika tu neke stvari nisu u redu treba ispitati .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP