Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U TOPOLI SAHRANJEN DEJAN LAZAREVIĆ

Poslednje zbogom vatrogascu heroju

Autor: B. Nenković | 19.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Na lokalnom groblju u Mitrovčićima u Topoli juče je sahranjen Dejan Lazarević (43), vatrogasac heroj, koji je život izgubio spasavajući druge u poplavama.

Cela Topola  ponosna na Dejana

Cela Topola ponosna na Dejana

- Danas, kada su u Srbiji svi heroji, ti si naš heroj nad herojima i simbol borbe za život. Hvala ti za sve što si učinio za Srbiju, za humanost i plemenitost koju si iskazao stotinama puta za ovih sedamnaest i po godina - rekao je Nenad Milošević, komandant vatrogasno-spasilačke brigade iz Kragujevca, opraštajući se od Dejana.


Neutešna  rodbina

Neutešna rodbina


Nepregledna kolona, u kojoj su bili neutešni Dejanovi roditelji Gorica i Miroslav, brat Dragan, supruga Dragana i njegova deca Nikola i Nikolina, ispratili su heroja do večne kuće. Tihu kolonu kroz centar Topole pratio je samo zvuk vatrogasnih sirena i zvona sa oplenačke crkve.


- Cela Topola je ponosna na tebe. Podneo si najveću žrtvu. Dao si svoj život za drugog, ispunio si božju zapovest - ljubi bližnjeg svog - rekao je sveštenik Aleksandar opraštajući se od Dejana. Dejan Lazarević stradao je u četvrtak ujutru kada je pokušavao da iz nabujale reke spase Ljubišu Uroševića iz sela Šume. Najverovatnije se u toj akciji okliznuo i upao u bujicu. Njegovo telo pronađeno je dan kasnije, 300 metara od mesta dalje.

Ministar policije ispratio  hrabrog vatrogasca

Ministar policije ispratio hrabrog vatrogasca | Foto: Biljana Nenković

Stefanović i Božović na sahrani


Sahrani Dejana Lazarevića prisustvovao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, kao i Vladimir Božović, državni sekretar u tom ministarstvu. Poslednjem ispraćaju prisustvovali su i čelnici Šumadijskog okruga, predsednik opštine Topola, ali i pčelari i lovci, koji su ispalili počasni plotun.

Poslednji komentari
  • kristina Vreme: 19.05.2014 18:03h

    Heroju svaka cast za sve sto si ucinio za nas ugrozeni narod i sto si podredio svoj zivot ovom humanom pozivu koji te j nazalost kostao zivota. Bices upamcen kao veliki covek i HEROJ OVE NASE DRZAVE. Saucesce porodici iskreno i svi smo ponosni sto si bio nas sugradjanin. HEROJ SE NE POSTAJE NEGO SE RADJA,HVALA TI JOS JEDNOM DOBRI COVECE.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP