Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAPOKON

Poslednjih šest dana Ivane Bodrožić!

Autor: blic.rs | 24.01.2015 - 22:16:00h | Komentara: 1

Soba 326 hotela “Hajat” 10. decembra 2014. Ivana Bakić Bodrožić (31) je u njoj četiri dana. Nervozna je, razdražljiva, neispavana. Izlaz iz bespuća pronalazi u kokainu.

Ivana Bakić Bodrožić

Ivana Bakić Bodrožić

Ko zna koliko puta i u kojoj količini ga je uzela. To joj nije dovoljno. Danima pre toga pila je “leksilijum”, “salval”, “belbijen”, ali se sada na tome ne zaustavlja. Zove prijatelja sa VMA i traži “propofol”. To je bilo kobno. Policija ju je sutradan našla polugolu, mrtvu pored kreveta sa braunilom i špricem u ruci, piše Blic.

Željko Mitrović na ivanin grob položio dva venca

Željko Mitrović na ivanin grob položio dva venca

Ovo je slika koja se može sklopiti na osnovu policijskog izveštaja o završenoj istrazi njene smrti koji je poslat tužilaštvu, a u koji je “Blic” imao uvid.

Otkrivene su sve Ivanine tajne. Kako je živela poslednje dve godine, kakav je odnos imala sa majkom Nadom, njene emocije, strast, tuga, bes... Isplivala je istina o njenoj emotivnoj vezi sa vlasnikom “Pinka” Željkom Mitrovićem, ali i njenim problemima sa narkoticima i opijatima.
NERVOZNA I BESNA
Burno je živela, stalno je bila na putovanjima, žurkama, u provodu. I konstantno umorna. Zato je pomoć potražila od Sofije Šuaib (51) iz Beograda, medicinske sestre zaposlene na Odeljenju buđenja VMA. I ona je, takođe, po sopstvenom priznanju u policiji, imala problem sa opijatima.
- Bilo je to pre pet godina. U početku sam joj davala infuzije sa vitaminskim koktelima, uglavnom kada se vrati sa dugih putovanja. Pre dve godine zamolila me je da joj nabavim anestetik “propofol”, jer je imala problem sa spavanjem. Pristala sam. Preko poznanika sam joj narednih godinu i po dana davala anestetik na svakih 15-30 dana. Jednom mi je priznala i da je sama sebi dala “propofol” - rekla je Sofija Šuaib u policiji 17. decembra.

Sve je to tako trajalo dok ih na delu nije zatekla Ivanina majka Nada Bodrožić.
- To je bilo u Ivaninom stanu. Nada je zapretila da će nas prijaviti policiji. Ivana je bila besna jer nisam više htela da joj donosim “propofol”, vikala je na mene. Prekinule smo kontakt. Sve do tri dana pred njenu smrt - rekla je Sofija.

Ivana je bila u panici. Bez “propofola” više nije mogla da spava. Setila se Ljubiše Pavlovića Bukija, anestetičara na Klinici za urgentnu internu medicinu na VMA. Upoznala ih je Sofija.

- Ivana je tada došla kod mene po medicinsku opremu, navodno za njenu bolesnu majku. Od tada me je zvala i po 10 puta dnevno. Jednom me je pitala da li mogu da joj nabavim anestetik jer joj je potreban za majku koja boluje od karcinoma. Rekao sam joj da to košta 100 evra, ali joj nikad nisam dao, prodao ili dostavio anestetik, koji mi je na poslu dostupan - rekao je Ljubiša u policiji posle Ivanine smrti.

Ivana Bakić Bodrožić

Ivana Bakić Bodrožić

 
Za Ivaninu zavisnost od “propofola” znala je i njena majka Nada Bodrožić (51), poslanica u vojvođanskoj skupštini.

- Uzimala ga je s vremena na vreme. Pronalazila sam ampule u stanu u Beogradu. Zaticala sam Sofiju koja joj je davala infuziju sa vitaminima, ali nisam sigurna da joj je davala “propofol”. Ali, sigurna sam da od aprila nije uzimala taj anestetik, bila je pod mojom kontrolom u Novom Sadu - ispričala je Nada.

Ona je u policiji prva otvorila priču i o Ivaninom emotivnom odnosu sa Željkom Mitrovićem.

- U potpunosti sam upoznata sa emotivnom vezom Željka i moje ćerke. Znala sam da je Ivana u apartmanu 326 i da je stalno uzimala. U Beograd je išla uglavnom da bi se videla sa Željkom. Poslednji put smo se čule porukama 8. decembra, tada je trebalo da dođe u Novi Sad, ali mi nije rekla zbog čega je to odložila...

MITROVIĆ: SPAVAO SAM SA IVANOM U SOBI 326
Emotivnu vezu sa Ivanom priznao je i Željko Mitrović. On je u policiji 17. decembra otkrio detalj, koji je do danas bio potpuna tajna. U apartmanu 326, u noći između 6. i 7. decembra, četiri dana pre Ivanine smrti, proveo je noć s njom.

Pravi probleme nekadašnjem partneru: Željko Mitrović

Željko Mitrović | Foto: Rajko Ristić

- Bio sam u više nego prijateljskoj vezi sa Ivanom. Družili smo se, sarađivali i privatno i poslovno. U poslednje vreme, kada bi došla u Beograd, boravila bi u apartmanu 326, koji bi za “Pink” uvek rezervisao Bane Stojanović, direktor “Siti rekordsa”. Nada mi je rekla da Ivana koristi “propofol” i da ga nabavlja preko Sofije sa VMA. Poznato mi je da je koristila kokain, ali uglavnom na žurkama. Ne znam da je “propofol” koristila poslednjih meseci. Sa Nadom sam se dogovorio da se Ivana preseli kod nje u Novi Sad, kako bi je ona pričuvala - ispričao je Željko.
Rekao je da je često zbog posla bio u “Hajatu”.

- Tamo sam bio i 6. decembra, kada sam se poslednji put video sa Ivanom. Prespavao sam s njom. Rastali smo se sutradan oko 14 sati. U “Hajatu” sam bio i 10. decembra, sa suprugom i decom na proslavi rođendana Veljka Ražnatovića. Sa proslave sam otišao pre ponoći, pravo na proslavu “Media pula”. Te večeri se nisam video sa Ivanom - ispričao je vlasnik “Pinka”, čije je ime i matični broj Ivana imala istetovirano na telu.

Kada se nisu čuli telefonom, Ivana mu je slala SMS-ove. On, međutim, nije odgovarao na njih.

- Na njih sam zbog obaveza retko odgovarao - rekao je Mitrović u policiji i ispričao da je Ivana imala velike oscilacije u ponašanju.
- Umela je da govori o suicidu - rekao je vlasnik “Pinka”.
KOBNA DOZA
Dan posle rastanka sa Mitrovićem Ivana ponovo nije mogla da zaspi. Panično traži lekove za smirenje. Ponovo zove staru poznanicu Sofiju.

Čitulja sa stihovima Disove pesme koju su zajedno dali Nada Bodrožić i Željko Mitrović

Čitulja sa stihovima Disove pesme koju su zajedno dali Nada Bodrožić i Željko Mitrović

- Zvala me je nekoliko puta. Tražila mi je da joj donesem lekove za smirenje. Otišla sam u “Hajat”, na recepciji sam se uredno prijavila i Ivana me pustila u apartman 326. Dala sam joj lekove koje i sama koristim. Uzela je “leksilijum”, “salval”, “belbijen”. Nezadovoljna time, Ivana je počela da viče. Vređala me je. Izašla sam iz apartmana i to je naš poslednji kontakt - rekla je Sofija.

U naredna dva dana Ivana je uspela da se zadovolji lekovima, ali dan pred smrt trebalo joj je još nešto jače. Iz “Hajata” je zvala Ljubišu.

- Tražila mi je pomoć jer ima strašne glavobolje. Došao sam do hotela i odvezao je do VMA, kako bi joj dali infuziju. Od crvenokose devojke sa dežurne službe sam tražio da joj stavi braunilu, kako bi je kasnije pregledao lekar. Otišao sam do svoje klinike, vratio se i video Ivanu u čekaonici. Pozdravio je i otišao kući - ispričao je svoju verziju Ljubiša.

Slagao je. Uhvatile su ga kamere na VMA. Na snimcima sa vidi da odlaze zajedno. Bilo je i svedoka. Crvenokosa devojka, medicinski tehničar Branka Aleksić (43) iz Hitne službe VMA, koja je zakačila Ivani braunilu.

- Ljubiša je došao sa mlađom devojkom. Zamolio me je da joj stavim braunilu. Rekao je da će joj kasnije dati infuziju jer ima glavobolju. Nisam imala odgovarajuću iglu, pa je Ljubiša otišao do svoje klinike. Ali, dok se vratio, već samo joj stavila onu koju sam imala. Oni posle toga odlaze - ispričala je Branka.

Ljubiša je Ivani dao “propofol”. Ostavio je DNK na polomljenoj, iskorišćenoj ampuli anestetika, kao i na kutiji ovog leka. Ivana je pronađena mrtva sutradan u 10 sati.
Poslednji komentari
  • sta cekate Vreme: 25.01.2015 10:06h

    Sta cekate majka zbog para nece nista da kaze protiv Zeljka Onje najvise kriv za njenu smrt.Jadna li si Milice druga violina zbog oara Bravo za heni prvu suprugu koja ga je sutnula Nula od coveka glumataro jedno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP