Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MILAN GRUJIČIĆ (38) UHAPŠEN ZBOG UBISTVA PAVELA ANKE (75)

Poslovnog partnera spakovao u zamrzivač!

Autor: E. Sadiku - M. Dudvarski | 18.02.2015 - 23:57:00h | Komentara: 0

Milan Grujičić (38) iz Bele Crkve uhapšen je zbog sumnje da je svog poslovnog partnera Pavela Anku (75) iz sela Grebenca najpre ubio, telo iskasapio, a delove uredno složio u zamrzivač! Osim njega, uhapšen je i M. D. (63) zbog prikrivanja izvršenja krivičnog dela.

Grujičić hicem iz vatrenog oružja ubio Pavela, pa telo raskomadao

Grujičić hicem iz vatrenog oružja ubio Pavela, pa telo raskomadao

Monstruozni zločin otkriven je juče u prepodnevnim časovima, nakon što je pančevačkoj policiji dojavljeno da je pre tri dana Pavel, čiji je nestanak prijavljen 13. februara, viđen u kući u ulici Vuka Karadžića 56, u Beloj Crkvi. Sumnja se da je zločin počinjen u naletu besa, ali i ljubomore. Osim neraščišćenih odnosa, jer su zajedno poslovali u Rumuniji, navodno je Pavel bio i u ljubavnoj vezi sa Milanovom bivšom suprugom.


Pavelov sin: Ubijen je zbog novca


Porodica Anka važi za uglednu u Grebencu, gde gotovo svi meštani imaju nekog člana porodice na radu u inostranstvu. Ispred porodične kuće pojavio se Pavel, sin ubijenog, i objasnio kako još nije sposoban da priča o svemu, kao i da i dalje ne zna kako je njegov otac stradao.
- Poslednji put sa ocem sam se čuo 9. februara, kada sam ga pozvao iz Nemačke. Uveče mu je broj telefona bio nedostupan i tako ostao narednih dva dana. Majka i ja smo rešili da dođemo u Srbiju i policiji prijavimo nestanak, a ja sam oca danima tražio po Beloj Crkvi. Ne mogu ni da pretpostavim šta je bio motiv ubice. Ja tog čovek ne poznajem, ali znam da je otac često kod sebe imao veće količine novca, jer je voleo da kupuje antikvitete. Toga dana, mislim da je kod sebe imao nekoliko hiljada evra - priča sin ubijenog. V. V.

Nestanak Pavela policiji je prijavio njegov sin. Tada im je rekao da se od 9. februara njegovom ocu gubi svaki trag. Mladić je očev nestanak prvo oglasio u „Belocrkvanskim novostima“, a potom se obratio i jednom prijatelju za pomoć. Privatnom istragom zajedno su došli do saznanja da je Pavelov mobilni bio aktivan 15. februara i to u Grujičićevoj kući, saznaje „Alo!“.

Patrola je odmah upućena kod Grujičića. Kako saznajemo, on je u razgovoru s njima počeo nepovezano da priča, pa je policija odlučila da sačeka sudski nalog i obave pretres koji ih je juče ostavio u šoku. Jedan od operativaca otvorio je zamrzivač i ugledao uredno složene crne kese. Kada ih je razmotao, ostao je zatečen prizorom. U kesama su se nalazili delovi tela Pavela, a u posebnoj je bila upakovana i njegova glava!

Grujičić je uviđaj u svojoj kući nemo posmatrao, a policajci su pronašli i sataru i sekiru, za koje se sumnja da su korišćene tokom zločina, dok se veruje da je Pavel najpre upucan.

Nakon završenog policijskog uviđaja, Grujičiću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Kako saznajemo, on je na saslušanju u policiji priznao zločin, a o motivima ubistva nije hteo da govori.

Užas u Beloj Crkvi:  Telo izneto u sanduku

Užas u Beloj Crkvi: Telo izneto u sanduku


Prema kazivanju meštana ulice u kojoj je Grujičić živeo, motiv za ubistvo najverovatnije su neraščišćeni poslovni računi.

- Pavel i Milan su zajedno poslovali i, koliko znam, imali su i neku firmu u Rumuniji. Da li je neko nekom dugovo, to niko nije znao. Čuo sam da je ranije Pavel bio naklonjen njegovoj ženi. Milan je u principu bio miran, ali je imao kratak fitilj i brzo bi planuo - rekao nam je njegov komšija.

Obren Zirojević

Obren Zirojević

Ugledao se na Zirojevića


Meštani Grebenca kažu da je Grujičić bio impulsivan i veruju da mu je ideju za kasapljenje Pavela dao Obren Zirojević, koji se sumnjiči da je pre samo dvadesetak dana bonsekom raskomadao Draga Mašulovića, kojem je dugovao novac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP