Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBISTVO

Potera za bivšim pripadnikom OVK i kosovskim političarem Gecijem!

Autor: RTS | 05.08.2014 - 12:35:00h | Komentara: 0

Kosovski specijalci i dalje pretražuju okolinu Srbice u potrazi za Ganijem Gecijem, bivšim poslanikom, koji je posle ubistva Ruždija Šaćirija najverovatnije pobegao sa Kosova. Euleks nije uključen u istragu. Motivi obračuna: politika, osveta i borba za prevlast u Drenici.

Gani Geci

Gani Geci

Četiri čaure pronađene su na mestu na kojem je sinoć Gani Geci, kontroverzni političar i bivši pripadnik OVK, ubio Ruždija Šaćirija, saopštila je kosovska policija navodeći da specijalci, koji su cele noći držali Srbicu pod opsadom, nisu uspeli da pronađu i uhapse Gecija.
 
Mesto na kojem se nalazi jedan od najžešćih Tačijevih protivnika u Drenici, kako se čini, poznato je samo njegovoj porodici, koja tvrdi da će se Gani Geci vratiti na Kosovo.
"Nemamo poverenja u kosovske zatvore. Plašimo se da bi ga mogli ubiti u zatvoru, ali će se Gani vratiti na Kosovo čim se steknu uslovi", rekao je jedan od njegove braće, prenose prištinski mediji.
Ruždi Šaćiri je bio blizak rođak Sabita Gecija, poznatog i po nadimku "Veliki gazda". Sabit Geci je pominjan u svim istragama ratnih zločina na Kosovu, a zapadne diplomate smatraju da je jedan od "izvesnih" optuženika u procesu koji će se voditi po optužnici Klinta Vilijamsona.
Revolveraški obračun u Srbici tek je poslednji u seriji sukoba Ganija Gecija sa saradnicima Hašima Tačija u Drenici. Sukobi su počeli još 1998. godine, kada je Geci odbio da se stavi pod komandu Dreničke grupe OVK.
U oktobru prošle godine Geci se, posle predizbornog skupa, sukobio sa jednim od najuticajnijih osoba Tačijeve stranke, Azemom Suljom. Tom prilikom ranjen je jedan od Suljinih pratilaca.
Geci se, pak, našao na meti napadača oktobra 2001. godine, kada su automobil u kome se vozio kroz selo Lauša u Drenici rafalom iz automatskog naoružanja zasuli nikada identifikovani napadači. Tom prilikom ubijen je novinar dnevnika "Bota sot" Bekim Kastrati, a Geci je bio ranjen.
Pucnjava je usledila posle Kastratijevog teksta u kome se navode zločini nad Albankama, koje su navodno počinili Hašim Tači i njegov bliski saradnik Sulejman Selimi, poznat i pod ratnim nadimkom "Sultan".
Ni sedmorica braće Geci, kako se čini, nisu ostajali dužan Tačijevim borcima, pa bivši pripadnici OVK smatraju da je Gani Geci u oktobru 1998. godine ubio jednog od lokalnih komandanata OVK Abedina Redžu, poznatog i pod nadimkom "Komandant Sandokan".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP