Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODMOTAVA SE KLUPKO...

Potraga za Mašinim kupcem!

Autor: J. Paunović - M. Dudvarski | 17.03.2015 - 19:30:00h | Komentara: 3

Troje uhapšenih Francuza pre pokušaja otmice male Maše Prenković u naselju Braće Jerković nekoliko dana su krstarili kroz Rumuniju, tražeći pogodnu devojčicu za otmicu, ali je nisu našli, saznaje „Alo!“. Samo 24 sata nakon ulaska u našu zemlju, oteli su dvogodišnju devojčicu, ali brzom intervencijom policije oni su i uhapšeni. U našoj zemlji dan su proveli u Pančevu, gde su jeli, pili i finalizovali plan Mašine otmice.

Maša sa majkom

Maša sa majkom

- Istraga ide u smeru da su dete hteli da prodaju. Na sve moguće načine pokušavamo da dođemo do porodice koja je trebalo da kupi devojčicu. Uključene su još dve policije iz inostranstva, sem naše. Tokom salušanja uhapšeni su menjali iskaze. Mislimo da im je samo pokriće DNK-a analiza, jer su devojčicin DNK mogli da uzmu, a da ne otimaju dete. To je priča majke, koja i sama ima zabranu viđanja deteta. Oni žive u malom naselju nedaleko od granice sa Španijom, zato govore dva jezika - objašnjav naš izvor blizak istrazi.


Mišel Sebastijan (46) i njegova poćerka Kristel Eje (26) branili su se ćutanjem pred tužiocem. Oni su odlučili da odbranu iznesu u daljem postupku, kada budu upoznati sa svim dokazima. Za razliku od njih, Sandrin Goren (50) dala je iskaz.

- Hteli smo da pomognemo mojoj ćerki Kristel da zadrži njeno dete. Devojčicu smo uzeli zbog DNK analize, da bi se pokazalo da suprug moje ćerke nije otac njenog deteta. Nameravali smo da posle toga dete vratimo u Srbiju - izjavila je Sandrin Goren pred tužiocem.
Kako „Alo!“ saznaje, otac devojčice ima nekoliko rođaka u Francuskoj, i to je rekao policiji.

Prema navodima krivične prijave Mišel Sebastijan, Sandrin Goren i Kristel Eje su 13. marta oko 12 u naselju Braće Jerković u Beogradu upotrebom sile oduzeli od majke maloletnu M. P., staru dve godine, a zatim vozilom BMW pokušali da napuste teritoriju Srbije, u čemu su pravovremenom intervencijom policije sprečeni.
Otmičarima preti do 10 godina zatvora.

Vučić čestitao presretračima


Premijer Aleksandar Vučić primio je juče pripadnike MUP-a Savu Papića, Radeta Vujanovića i Ivana Lapčevića, koji su učestvovali u spasavanju dvogodišnje devojčice Maše, poručivši da su svi u Srbiji ponosni na ono što su uradili i da mu je velika čast što može da im stisne ruku i kaže veliko hvala.
- Posao koji radite je jedan od najtežih, policajci i vojnici svakodnevno izlažu svoj život opasnosti. Svakodnevno se dešavaju nesreće, problemi, rukuje se i oružjem, ima mnogo muka i uvek će ih i biti. Zato je vaša posvećenost pokazatelj i zalog za jednu uređenu, pristojnu i modernu Srbiju za koju se borimo - rekao je Vučić.D. R.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 17.03.2015 07:39h

    sta bre 10 ...15 minimalno i to robije bez dana odmora i bez dana sunca i bez da vide suncevu svetlost tih 15 godina. a laicki ja zakljucujem da se vidi ko je sef te krim grupe,,, dete su hteli a prodaju najverovatnije i da se nebi ponaljalo da svakave inostrane barabe vrsljaju po srbiji takve treba kaznjavati surovo pa da su i sam obama i merkelova u pitanju ( kazem njihova imena zbog funkcije u svetu)

  • dida dedic Vreme: 17.03.2015 07:49h

    Zar samo 10god.???pa toliko se dobija za sverc kokaina,a ovde se radi o otmici ,trgovini ljudima...menjajte zakon,i secite prste,ruke noge,vadite oci,za primer drugima,i videcete,kako se prirodno smanjuje stopa kriminala...Dajte,da im mi majke presudimo...

  • smiljka Vreme: 18.03.2015 10:37h

    Verujem da ce ovi otmicari dobro proci na sudu kod nas daleko gore bi prosli u Francuskoj zbog otmice deteta Verujem i da u Srbiji postoji jak lobi za prodaja dece u inostranstvu kao sto postoji i jak narko lobi i malo sta ijm se moze. Nezaboravite da je u Srbiji zakonom dozvoljeno Centrima za socijalni rad da nasu decu daju strancima na usvajanje i ko i kako posle prate sta se sa takvom decom desava. Naravno sve to ukazuje na to da u Srbiji postoji jak lobi za prodaju nase dece u inostranstvo Tako su ovi otmicari olako odlucili na otimanje deta i neplase se niceg

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP