Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLEDI SUĐENJE

Potvrđena optužnica protiv Jasne Matić!

Autor: Tanjug | 20.05.2015 - 12:08:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivše ministarke za telekomunikacije Jasne Matić i njenih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebama u Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja (SIEPA) oštetili budžet Srbije, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Jasna Matić i Božidar Laganin

Jasna Matić i Božidar Laganin

 
Ovom odlukom optužnica protiv Matićeve i ostalih postala je pravosnažna, pa bi uskoro Specijalni sud trebalo da zakaže pripremno ročište u tom postupku a potom i početak suđenja.


Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da taj sud smatra da je "prvostepeni sud (Specijalni sud) pravilno zaključio da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju dovoljno osnova za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje koje im se optužnicom stavljaju na teret".


Zbog toga, kako je dodala, Apelacioni sud smatra da, nije potrebno bolje razjašnjenje stvari, niti da postoje razlozi za obustavljanje tog postupka niti odbijanje optužbe.


Optužnicom od 13. februara su pored Matićeve obuhvaćeni su bivši čelnici SIEPE Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković, a terete se za produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.


Protiv Matićeve i ostalih sprovedena je istraga zbog sumnje da su u SIEPA od 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojećim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara.


Matićeva i ostali uhapšeni su 26. marta prošle godine i u pritvoru su bili do 15. aprila od kada se brane sa slobode.

Matićeva je bila ministarka za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja, kadar G17 plus, bila je i državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP