Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Potvrđeno pisanje ALO!: Hapšenje u Fondu PIO zbog lažnih penzija!

Autor: RTS | 07.05.2014 - 11:34:00h | Komentara: 3

Šest osoba privedeno zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje za 70 miliona dinara, potvrđeno je u MUP-u Srbije.

pokrivalice

U Tužilaštvo za organizovani kriminal je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) danas privela šest lica zbog sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe omogućili nezakonito ostvarivanje prava
na starosnu penziju većem broju lica u periodu od 2007. do 2014. godine.
Privedeni su Ivan Đinđić, Željko Antulov, Predrag Dejanović, Dejan Filipović, Sredoje Mirković i Zorica Odavić Stamenković.
Protiv svih lica podneta je krivična prijava, a po nalogu tužioca doneta su
rešenja o njihovom zadržavanju.
U toku dana počeće saslušanje osumnjičenih i biće završeno u roku od 48
časova do kada je na snazi odluka o njihovom zadržavanju.

Piodsećamo da je "Alo!" još početkom aprila pisao da su tokom provere poslovanja Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, policijski istražitelji otkrili su da su nekadašnja rukovodstva Fonda odobrila više od 200 lažnih penzija, čime je, prema dosad prikupljenim podacima, država sukcesivno oštećena za više od 200 miliona dinara.

Poslednji komentari
  • Toma Vreme: 07.05.2014 13:04h

    Imao sam mozdani udar 36 godina radnog staza u 63 sam godini zivota . Svaki dan odlazim na posao inace sam alatnicar i radim na masini iako mi je mozak ostecen toliko da zaboravljam i imam usporene reflekse . Na resenju invalidske komisije pise ODBIJEN NIJE KONSTATOVANA TRAJNA ODUZETOST . Sada sam se zalio rezultat mi je unapred poznat . Zbog cega ne vrate primanja oni koi su godinama kao pijavice sisali penzioni fond i bez ostecenja i godina radnog staza dobijali penzije Ovo je bruka sta radite i kako se ponasate .Da je narod pametan pa da se ujedini pa da pocne da bije ilincuje . Bio sam prisutan kada zeni nije odobrena pratnja za dete sa daunovim sindromom 13 godina stara devojcica . Pa na takvima treba da se stedi . Sramota !!!

  • tatjana Vreme: 07.05.2014 16:20h

    Trebe ici najmanje 20godina unazad i to u svaki grad gde postoji PIO fond! Kakvih 200 laznih penzija! Ne zna im se broj! Sta ce biti sa lekarima koji su ucestvovali u dobijanju laznih penzija? Penzionerska mafija je najveca mafija u nasoj zemlji! Svi lazni penzioneri i svi koji su uzimali mito treba naterati da vrate pare i eto nas budz pun.Ne bi bilo potrebe za smanjivanje penzija!

  • sima Vreme: 08.05.2014 09:42h

    ne samo lazne penzije, od 2000te, a stacemo sa penzijema 90tih. u mom gradu ljudi su kupovali invalidske penzije za par hiljada maraka, i dan danas rade, a nemaju ni 60 godina. sve treba pretresti.. a mi koji smo radili posteno, nemamo ni za osnovne potrebe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP