Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NASTAVAK SUĐENJA

Povratak Šarića u sudnicu?

Autor: Tanjug | 20.01.2015 - 13:44:00h | Komentara: 0

Nakon šest meseci pauze, zbog višemesečnog štrajka advokata u Srbiji, sudjenja Darku Šariću biće nastavljena početkom februara, kada se očekuje i da konačno detaljno iznese svoju odbranu, kako je to letos najavio.

Planetarno popularan:  Šarić u Srbiji odgovara  za šverc više tona  kokaina iz Južne Amerike

arić u Srbiji odgovara za šverc više tona kokaina iz Južne Amerike | Foto: Dušan Milenković

Za 4. februar pred Specijanim sudom u Beogradu zakazan je nastavak suđenja Šariću i ostalim okrivljenima za pranje para, odnosno 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...

Pred istim sudom za 5. i 6. februar predvidjen je nastavak sudjenja Ssariću i ostalim okrivljenima za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.
Poslednje suđenje u tom procesu održano je 1. avgusta prošle godine, a posle je više puta odlagano zbog protesta advokata, koji u Beogradu ne rade od 10. septembra.
Darko Šarić je, tada najavio da će u nastavku sudjenja koje je trebalo da se održi u septembru izneti detaljno svoju odbranu, koju je do tada iznosio parcijalno izazivajući svaki put, veliko interesovanje javnosti.
Takođe je zatražio od Specijalnog suda u Beogradu da mu tokom proseca omogući suočavanje sa svedocima saradnicima i optuženima koji su sklopili nagodbe sa tužilaštvom.
Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta prošle godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.
Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao je da se ne oseća krivim ni pojednoj optužnici, niti po jednoj tački kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova.
U više navrata je optuživao policjace i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.
Iako je po šest spojenih optužnica ukupno optuženo 36 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.
Na optuženičkoj klupi su osim Šarića i Nikola Dimitrijević, Zzeljko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Zzivko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.
Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković.

Oni nisu izuzeti od optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno sudjenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Djoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP