Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO!

Požar na graničnom prelazu Bajakovo, poginuo Sirijac!

Autor: Alo.rs | 28.03.2015 - 00:49:00h | Komentara: 0

Jedna osoba je stradala a 11 ih je povređeno u požaru koji je u petak uveče buknuo u prostorijama stanice granične policije Bajakovo. Reč je o osobama koje su bile u prostorijama za smeštaj pritvorenika.

Hrvatska policija | Foto: Profimedia

Među povređenima ima i policijskih službenika | Foto: Profimedia

U požaru koji je sinoć izbio u podrumskim prostorijama objekta na graničnom prelazu Bajakovo poginla je jedna osoba, a 11 je povređeno, od kojih dve osobe teže, javljaju hrvatski mediji.

Prema zvaničnim podacima smrtno je stradao sirijski državljanin koji se nalazio u prostoriji za smeštaj pritvorenika. Među povređenima su još tri sirijska državljanina kao i osam policajaca.

Svi povređeni zbrinuti su u vinkovačkoj opštoj bolnici s tim da su Sirijci zadobili teže telesne povrede. Jedan od njih sinoć je bio hospitalizovan na oddeljenju, a dvojica u jedinicama intenzivne njege.

Sedam policajaca odmah sinoć pušteno je kući, a jedan je zadržan u bolnici. Policajci su uglavnom prevezeni u bolnicu zbog trovanja dimom. Niko od povređenih nije životno ugrožen.

– Uzrok požara biće poznat posle istrage. Za sada možemo da kažemo kako je do požara došlo u podrumskim prostorijama objekta gde se nalaze prostorije za smeštaj pritvorenika. Smrtno stradala osoba nalazila se u prostoriji zajedno sa ostala tri sirijska državljanina. Policajci su povređeni kada su krenuli da pomgnu ovim osobama - kratko je rekao portparol PU Vukovarsko-sremske županije Domagoj Džigumović.

Policajci sa Bajakova kažu kako se požar veoma brzo proširio, ali i kako nikome nije jasno kako je do njega došlo.

Naime, u prostorijama za zadržavanje pritvorenika nalaze se kreveti, madraci, prekrivači… pa se pretpostavlja kako je nekako nešto od toga zapaljeno.

Međutim, nejasno je i kako s obzirom da osobe koje su smeštene u prostorijama za smještaj pritvorenika uz sebe ne bi smele da imaju upaljače, šibice, cigarete… Više će se trebalo znati posle pregleda sigurnosnih kamera koje nadziru celi objekt na Bajakovu.

Inače, radi se o moderno obnovljenom i opremljenom objektu koji je jedan od najvećih hrvatskih graničnih prelaza. Na njemu je 2013. godine bila organizovana i svečanost kada je Hrvatska postala članica EU.

Tokom akcije požara i intervencije vatrogasaca i hitne pomoći saobraćaj se na ovom prelazu odvijao normalno.

Zbog požara direktor policije uputio je u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku tim policijskih službenika  koji će istražiti da li je u ovom slučaju došlo do eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika koji su bili na dužnosti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP