Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRAMA U GAK

Požar u porodilištu: Gušili smo se od dima!

Autor: Ivana Kljajić | 01.10.2014 - 21:05:00h | Komentara: 4

U operacionoj sali GAK „Narodni front“ je pre 10 dana izbio požar koji je pukom srećom prošao bez većih posledica, jer su protivpožarne i električne instalacije poslednji put renovirane 1988. godine! Kako „Alo!“ saznaje, vatru u trećoj sali operacionog bloka izazvala je neispravna neonska sijalica koja je pala na plastični pod, ali će tek istraga, koja je u toku, pokazati da li su protivpožarni standardi primenjivani u našem najvećem porodilištu.

Instalacije stare,  a problem pare:  „Narodni front“

Instalacije stare, a problem pare: „Narodni front“ | Foto: Luka Šarac

- Ta podna plastika je gorela gotovo bez plamena, a dima je bilo na sve strane. Gušili smo se i grcali od tolikog dima. Ništa se nije videlo. Sva sreća, bila je subota ujutru i u to vreme nije bilo operacija. Naježim se od pomisli da je to moglo da se desi i tokom operacije. Dobro smo prošli samo zahvaljujući brzoj reakciji naših ljudi. Uzeli su aparate i sprečili širenje požara i ugrožavanje pacijenata i osoblja u drugim blokovima - ispričao nam je jedan od očevidaca.
Rade Milošević, načelnik Uprave za vanredne situacije, za naš list je potvrdio da su prošle subote tri vatrogasna vozila intervenisala na poziv iz „Narodnog fronta“.

Istraga o požaru  u sali je u toku

Istraga o požaru u sali je u toku | Foto: Aleksandar Stanković

- Bio je požar, mi smo intervenisali i uzrok je zapaljena neonka koja je pala i zapalila pod. O propustima u protivpožarnoj zaštiti objekta možemo da pričamo tek posle istrage - izjavio je Milošević.
Direktorka Snežana Rakić objašnjava za „Alo!“ da svi sistemi protivpožarne zaštite u klinici postoje, ali da je osnovni problem što su protivpožarne i električne instalacije stare čak 26 godina. Uprkos tome, ona tvrdi da je GAK „apsolutno bezbedna ustanova”.

Požar, srećom, izbio u subotu ujutru,  kad nije bilo  intervencija u sali

Požar, srećom, izbio u subotu ujutru, kad nije bilo intervencija u sali | Foto: Zoran Ilić

- Požar se desio pre desetak dana i ugašen je aparatima i pre dolaska vatrogasaca. Uredno smo prijavili nadležnima sve i to je nešto što se dešava. Ipak, moram vam reći da smo i pre ovog požara predali čitav elaborat Ministarstvu zdravlja i uputili zahtev da je neophodno zameniti električne i protivpožarne instalacije, jer su poslednji put renovirane daleke 1988. godine. I evo, još čekamo odgovor. Svih ovih godina problem su, naravno, pare. Svi sistemi postoje, ali je pitanje, kao i kod svih drugih starih stvari, kako funkcionišu. Kontrole, naravno, postoje i znate već kako to ide: one prođu i prihvate stanje kakvo jeste - ispričala nam je Snežana Rakić.


Ministarstvo još razmatra remont

Povodom alarmantnog stanja u kojem su instalacije u GAK-u, juče smo se obratili i Ministarstvu zdravlja, koje ni posle više meseci nije odgovorilo na zahtev direktorke ove ustanove Snežane Rakić. Do zaključenja ovog izdanja, Ministarstvo nas nije informisalo o sudbini projekta zamene instalacija.
Poslednji komentari
  • VladimirR. Vreme: 02.10.2014 19:17h

    Meni ovo zvuci kao poziv stranim kriminalcima da svrate u Srbiju!? @#$&!

  • Lena Vreme: 02.10.2014 19:51h

    Evo sta se desava kad je vec jednom osudjivan a oni ga oslobode. Ma to treba dozivotno drzati u zatvor i ne pustati nikad napolje.

  • pera kostic Vreme: 02.10.2014 22:12h

    Rekla bih da sudija treba do kraja zivota da je nosi na dusi, ali oni dusu nemaju. Reaguju samo na svoju decu i misle da su bogovi. Radim sa njima. Od mene samo najdublje gadjenje...

  • Zdravko Vreme: 03.10.2014 11:12h

    Ovakve netreba pustati iz zatvora. To treba u kavez pa u zooloski vrt medju zivotinjama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP