Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ADVOKAT VIKTOR GOSTILJAC O PRESUDI LEKARU

Pravi krivci za smrt pacijenta su abolirani!

Autor: D. Ć. | 12.10.2013 - 18:41:00h | Komentara: 0

Advokat Viktor Gostiljac, branilac lekara Vladimira Sinobada, koji je nedavno sa još četvoricom kolega beogradske Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju, oslobođen optužbe da je odgovoran za smrt pacijenta Zorana Novakovića (25), kaže za portal alo.rs da mu nije jasno zbog čega je njegov klijent uopšte bio obuhvaćen optužnicom.

Advokat Viktor Gostiljac

Advokat Viktor Gostiljac, branilac dr Sinobada

- Za mene još jedino ostaje nerazjašnjeno pitanje zbog čega je ovaj lekar uopšte bio obuhvaćen optužnicom, obzirom da je u kritičnom periodu bio lekar specijalizant, pa nije imao nikakvih ovlašćenja da postavlja dijagnozu i da odlučuje koji način i sredstvo lečenja će biti primenjeni.

Oni koji su imali ta ovlašćenja su na volšeban način bili abolirani od strane tužilaštva. U svakom slučaju, dokazni dostupak je pokazao da su lekari postupali po svim pravilima medicinske struke. U narednom periodu ću sa kolegom advokatom Nebojšom Stankovićem, takođe braniocem u ovom postupku, preduzeti sve potrebne korake pred nadležnim sudom radi potpunog otklanjanja pričinjene štete dr Vladimiru Sinobadu i njegovoj ljudskoj i lekarskoj časti - kaže advokat Viktor Gostiljac iz Beograda navodeći da je zadovoljan što je njegov klijent dobio i ličnu satisfakciju, jer je deset godina bio pod optužbom da je izvršio jedno teško krivično delo.

Zoran Novanović

Zoran Novanović

Gostiljac naglašava da su dr Sinobad i ostali okrivljeni su u tom periodu doživeli pravi medijski linč, a da njihovoj oslobađajućoj presudi nije poklonjena velika pažnja.

Podsetimo, Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu kojom su , lekari sa beogradske Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju Vladimir Sinobad, Milan Romić, Ivan Sjerobabin, Miroslav Vukadinović i Ebrahimi Keramatolaha iz Urgentnog centra oslobođeni optužbi za teško delo protiv zdravlja ljudi. Optužnica ih je teretila da su odgovorni za smrt Zorana Novakovića (25), koji je preminuo krajem marta 2003. usled neadekvatnog lečenja upale zuba.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP