Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA SUMNJA

„Pre ubistva Šijan je ošamario Marka!“

Autor: Danica Ćuruvija | 02.12.2012 - 00:36:00h | Komentara: 15

- Mog sina je ubio neko mnogo moćan, a verovatno je u njegovo ubistvo umešana i bivša Služba državne bezbednosti. Ne mogu da uprem prstom ni u koga, ali znam samo da se dva-tri meseca pre smrti posvađao s Markom Miloševićem i da ga je tada ošamario.

Ubice nepoznate i posle 13 godina: Zoran Šijan

Ubice nepoznate i posle 13 godina: Zoran Šijan

Rekao mi je tada da je Marko Milošević učinio nešto loše, nehumano i da mu je on zapretio: „Napraviš li još nešto tako, zažalićeš“ - kaže za „Alo!“ Milica Šijan, majka Surčinca Zorana Šijana, koji je pre 13 godina ubijen u centru Beograda, a njegove ubice ni do danas nisu otkrivene.


Majka ovog bivšeg šampiona Evrope u kik-boksu veruje da mu je od tada krenulo po zlu i kaže da je sina kritikovala zbog tog postupka.

Marko Milošević

Marko Milošević

- Pitala sam ga da li zna da je udario sina tadašnjeg predsednika države, a ne nekog običnog čoveka, ali mi je on rekao da je postupio ispravno. Znam i da su ga pre ubistva pratili. Ispričao mi je da je jednom primetio automobil sa četvoricom-petoricom muškaraca i stao da ih pita šta to rade. Oni su mu rekli da to čine po službenoj dužnosti, pa zato mislim da je njegovo ubistvo organizovao neko iz Državne bezbednosti, po nalogu iz tadašnjeg vrha vlasti - priča majka ubijenog Šijana.


O spekulacijama da je u ubistvo njenog sina umešan Andrija Drašković, Milica Šijan kaže da ne zna ništa.

Šijanova bista na surčinskom groblju

Šijanova bista na surčinskom groblju Foto: Danica Ćuruvija

- Andriju nisam videla da se druži sa Zoranom, a čula sam da je izjavljivao da je mnogo više voleo mog sina od onih koji ga žale - kaže Šijanova majka.
Sumnja, međutim, da je u ubistvo umešan ubijeni Zoran Uskoković Skole, koji je nedugo posle Šijanove smrti ubijen u Beogradu. „Verujem da ga je Bog kaznio ako je to učinio“, dodaje ona.


- Posle Zoranove smrti u policiji su nam govorili da će njegovo ubistvo vrlo brzo biti rešeno, za nekoliko dana. Govorili su i da su imali sve podatke, a kada je moj muž otišao kod inspektora koji je radio na slučaju, rekli su da je inspektor prebačen na drugo mesto. To nam je sumnjivo jer mislimo da je bio na tragu ubicama - priseća se Milica Šijan i navodi da joj je suprug Mirko umro, a da istinu o smrti sina nije saznao.

Zoran Šijan je ubijen 27. novembra 1999. oko 1.30, na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića, u centru Beograda, dok je sedeo za upravljačem svog „mercedesa 600“, čekajući zeleno svetlo na semaforu. U tužilaštvu i policiji i dan-danas ne znaju ko je pre 13 godina nedaleko od kluba „Stupica“ ubio tada najpoznatijeg Surčinca.

I Brena bila na sahrani

Čitulju Šijanu su dali Lepa Brena i njen muž Slobodan Živojinović, koji su bili i na sahrani. Milica Šijan kaže da je više od hiljadu ljudi došlo na sahranu njenom sinu, a među njima i pevačice Zlata Petrović i Sanja Đorđević. I ove godine su na dan njegovog ubistva izašli na njegov grob u Surčinu, na kojem su sagradili Šijanovu bistu.
„Moj Zoran je bio popularan, svi su ga voleli. Uteha su mi njegova deca i ćerka Vanja. Sada smo na našu slavu Aranđelovdan sve vreme puštali pesme koje je Zoran voleo i uz njih plakali“, kaže Milica Šijan.

Goca Božinovska

Goca Božinovska

„Znaju, ali ćute“
„Zna se ko je ubio Zorana, ali se o tome ćuti. Niko nas nikad nije obavestio o toku istrage, ali se nadam da će ova vlast sada učiniti nešto po tom pitanju. Ništa nije nagoveštavalo njegovu smrt, niti mu je bilo ko pretio“, izjavila je za naš list pevačica Goca Božinovska, koja iz braka sa Šijanom ima ćerku Zoranu i sina Mirka.

Poslednji komentari
  • Ivana Vreme: 02.12.2012 01:02h

    Dosta bre vise o kriminalcima i kojekakvoj bagri.

  • Srki Vreme: 02.12.2012 05:35h

    Ne upires prstom u nikoga jedino u dezurnog krivca Marka Milosevica. Mozete Marku da pljunete pod prozor ako mozete da dobacite do Moskve. Progonite ga vec godinama za obicnu tucu. Sramota!

  • olos Vreme: 02.12.2012 10:49h

    Kako je ziveo tako je i zavrsio. PS: Smarate sa upisivanjem ovih reci, ukinite to

  • joca Vreme: 02.12.2012 12:10h

    tako je to kad bije slabijeg od sebe..salim se...al ni taj sijan nije bio cvecka..imao je zatvor u podrumu..maltretirao ljude...sigurno j i on nekog koknuo...ko se maca laca...od heklera i gine..

  • MrsiMudoje Vreme: 02.12.2012 16:52h

    - Ti nasem Markicu da lupis samar ? !!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP