Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VERBIĆEVOG POMOĆNIKA TUKLI PRED ŽENOM

Prebila ga prosvetna mafija!

Autor: R. B. - J. J. - E. S. | 08.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Milovan Šuvakov, pomoćnik ministra prosvete Srđana Verbića, pretučen je juče ujutru ispred zgrade u kojoj živi, u ulici Timočke divizije na Voždovcu. Na njega su, kada je krenuo na posao, štanglama nasrnula dvojica maskiranih napadača, dok je sve posmatrala njegova supruga!

Zadržan na  bolničkom lečenju:  Milovan Šuvakov

Zadržan na bolničkom lečenju: Milovan Šuvakov | Foto: Mitar Mitrović

- Šuvakov je izašao iz zgrade, a nekoliko trenutaka kasnije za njim je krenula i njegova supruga. Kada je ona izašla iz ulaza, njega su već tukli. Počela je da vrišti, a napadači su se ubrzo razbežali - kaže izvor „Alo!“ blizak istrazi.


Šuvakov je nakon napada prevezen u Urgentni centar, gde su hitno obavljeni svi pregledi i prema prvim nalazima nema neuroloških provreda. Ipak, on je zadržan na posmatranju i danas bi trebalo da bude pušten iz Urgentnog centra. Prvi čovek prosvete Srđan Verbić juče je najoštrije osudio ovaj napad i povezao ga s reformom visokog obrazovanja.

- Osobe sa kapuljačama i štanglama prebile su čoveka koji se sada nalazi u Urgentnom centru, svestan je, ali sigurno će biti pušten kući. Napad na Šuvakova neće zaustaviti reformu visokog obrazovanja. Ne treba da pominjem koliko moćnika ima u obrazovanju i tajkuna koji žele da ostvare svoje ciljeve. Mogu da obećam u ime Ministarstva da nas to neće zaustaviti i ako je akreditovanje (ustanova za visokoškolsko obrazovanje) bilo oštro, treba da bude još oštrije - poručio je juče Verbić na sednici Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje. On je dodao i da je njegov saradnik svestan i da „čak pokušava da bude duhovit“.

Prof. dr Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, za „Alo!“ kaže da je pacijent je primljen u Urgentni centar pošto je pretučen štanglama i da se nakon prvih pregleda oseća dobro.

- Od povreda je imao ogrebotine po glavi. Pregledao ga je maksilofacijalni hirurg i zasad nije bilo potrebe za intervencijom. Takođe, on nema neuroloških ispada, ali radi svake sigurnosti primljen je na 24 sata, posle čega će biti otpušten kući - kaže prof. dr Ristić.

Ivan Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: Mitar Mitrović

Tasovac je koincidencija

Na pitanje da li su na neki način povezani napadi na Šuvakova i na ministra kulture Ivana Tasovca pre nekoliko dana, Verbić je rekao da ne bi trebalo ta dva incidenta dovoditi u vezu. „To je koincidencija. Za napad na Tasovca postoji nekakva privatna priča, a ovde ničega takvog nema“, rekao je Verbić.

Poslednji komentari
  • B54 Vreme: 08.05.2015 11:34h

    Vidiš kako Verbić odmah zna zašto je ovaj nalupan ! Čekamo potvrdu Babića, Vulina i onog Djukanovića, mada ja već verujem Verbiću na reč !!!

  • Samo tako, samo tako Vreme: 08.05.2015 14:12h

    Nisam za batine, ali, kao "blaga" opomena- nekoliko ćuški nekome da ubuduće pazi šta radi, uz napomenu da je "batina iz raja izašla" -možda je prava preventiva da neko previše ne laže i ne potkrada ovaj već jadan srpski narod?

  • roditelj Vreme: 09.05.2015 08:07h

    nisam za batine, ali mi je muka od raznih reformi skolstva. sta su reforme skolstva? novi udzbenici i novo pljackanje naroda. svaka vlast je pljackala sta je stigla. nema vise nista. e sad je na redu skolstvo. pojavio se logos, klet, bigz... da bi se oteo novac od naroda " jer ne valjaju udzbenici ZUNSA ". strani jezici su zamenjeni uvoznim i umesto da kostaju oko 500 dinara cena im je od 1500 pa navise, citanka od 540 dinara je zamenjena Kletom od 860 dinara, psihologija Nikole Rota od 450 dinara je zamenjena Logosovom od 980, veneova zbirka iz matematike 450 dinara zamenjena je Krugovom od 700 dinara. .. a da polovan udzbenik ne mozete da kupite jer nemate gde. u kosovskoj prodavce jure kao da prodaju heroin i stoji vam po 10 komunalnih policajaca. to je reforma skolstva ali preko nasih dzepova.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP