Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POZADINA SUROVE LIKVIDACIJE KRALJA NOĆNIH KLUBOVA

Pred eksploziju bio s navijačima

Autor: Ekipa Alo! | 15.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Dragan Jelinović Jelke (58), koji je prekjuče ubijen u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil, neposredno pred smrt na parkingu se svađao sa trojicom mladića bliskih ubijenom vođi Zvezdinih navijača Veliboru Dunjiću, saznaje “Alo!”. Da li i kakve veze ima njihov susret sa surovom likvidacijom, trebalo bi da pokaže policijska istraga.

Pre nego što mu je auto dignut u vazduh, Dragan Jelinović  (58) na parkingu se svađao sa mladićima bliskim Veliboru  Dunjiću, ub

Pre nego što mu je auto dignut u vazduh, Dragan Jelinović (58) na parkingu se svađao sa mladićima bliskim Veliboru Dunjiću | Foto: Goran Srdanov

Jelinović je ubijen oko podne ispred zgrade u kojoj je živeo ulici Milana Vujaklije na Bežanijskoj kosi. Bomba je eksplodirala čim je startovao vozilo. Njegove komšije, pre neko što ih je uznemirila eksplozija, videle su ga sa trojicom mladića.


- Muvali su se po parkingu neko vreme, dok nije došao Jelinović i tada su počeli da se svađaju. Potom su njih trojica seli u crni automobil i odjurili uz škripu guma. Onda je grunulo iz sve snage - pričaju žitelji ove ulice.

Ubijen posle  svađe na splavu: Velibor Dunjić

Ubijen posle svađe na splavu: Velibor Dunjić | Foto: Marko Metlaš


ZVEZDAŠI
Dok je policija radila uviđaj, na lice mesta stiglo je desetak Jelinovićevih prijatelja. Među njima je takođe bilo pripadnika navijačkih grupa, a pojedini su imali i ambleme Crvene zvezde. Neki od njih nisu mogli da sakriju tugu na licu zbog ubistva, ali ni nervozu. Kako “Alo!” saznaje, Jelinović je usko povezan sa delom navijačkih grupa, sa kojima je često i sarađivao, i to uglavnom u poslovima vezanim za kriminal.

Raznet bombom: Dragan Jelinović

Raznet bombom: Dragan Jelinović


STARA GARDA
Kriminalnu karijeru Jelinović je počeo u staroj gardi, te je još 1992. u diskoteci u Kelnu u Nemačkoj ubio Mađara koji je ekipi jugovića preoteo prostitutku. Nemačka štampa objavila je njegovu sliku, a Jelinović se ubrzo vratio u Srbiju, gde se 18 godina “skrivao” od nemačke poternice, i to tako što je nesmetano držao neke od najpopularnijih noćnih klubova?!
U jednom periodu Jelinović se zbližio sa Goranom Marićem, bliskim saradnikom Andrije Draškovića, koji je brutalno ubijen u aprilu 2009. U vreme ubistva Marić je držao restoran „Šeher”, koji je iznajmio od Sretena Jocića, Joce Amsterdama. Kobnog aprila policija je u zapaljenom džipu pronašla ugljenisane leševe Marića i Ilije Novovića, koji je s druge strane bio blizak Luki Bojoviću. Inače, Goran Marić Mare javnosti je postao poznat posle ubistva Jovana Manovića, splitskog košarkaša koji je sa nekoliko hitaca u maju 2007. ubijen u kafiću „Zodijak” na Dedinju, nedaleko od Jelinovićevog “Kabarea rouz”. Policija je utvrdila da je Manović ubijen greškom i da je prava meta plaćenog ubice bio Marić, koji je u momentu ubistva sedeo za susednim stolom!

IMPERIJA
Nakon ubistva Marića, Jelinović je nastavio da širi svoju imperiju noćnih klubova, pa su u njegovom vlasništvu pored “Kabarea rouz” bili i splav “Hua-hua”, “Gaučos”, “Majdan”, a ranije je držao i splav “Džimis”, ispred kojeg je Velibor Dunjić ubijen sredinom maja prošle godine. Dunjića je ubio Vladimir Đurović, inače šef obezbeđenja splava kojeg je od Jelinovića navodno preuzeo Zvonko Veselinović, kontroverzni biznismen s Kosova.
Jelinovićevo ubistvo ipak verovatno nema uskih veza sa noćnim klubovima, ali ima sa kriminalnim radnjama kojima je stekao epitet kralja klubova.
- Preko navijačkih grupa i starih kontakata Jelinovića su dovodili u vezu s reketiranjem, iznudama, trgovinom narkotika, pa se i motiv treba tražiti u tim poslovima. Jedina je zasad nedoumica da li su ubice iz klana kojem je Jelinović pripadao ili su došle spolja - kaže dobro upućen sagovornik “Alo!”.
Poslednji komentari
  • Vasilj Vreme: 16.07.2015 19:48h

    Biografija svaka cast. Fini neki ljudi. Ovaj ubio, tamo preoteo, nocni klubovi, citaj javne kuce, splavovi, provod, sta sam nocas propustio? A mogao je da prozivi jos bar 30 tak godina i da doceka unuke. Njegov izbor. Postujmo to. James Dean je kazu rekao nekada - Zivi brzo, umri mlad, budi lep les. Ipak je ovo tragicno sto se desava, setaju po ulici sa bombama, policija i sluzbe treba nesto da rade. Sada su nahuskani kriminalci jedni na druge, nisu se podelili dobro, i mozda se racuna da se medjusobno malo prorede. Ali nije to resenje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP