Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRORADILA SAVEST KOD VOZAČA KOJI JE POKOSIO BICIKLISTU U NIŠU

Predao se kad je mladić umro

Autor: B. Janačković | 23.03.2014 - 08:30:00h | Komentara: 1

Biciklista Đorđe Marinković (22) iz Belotinca preminuo je na niškoj neurohirurgiji, četiri dana pošto ga je na putu od Malošišta ka Nišu pokosio bahati vozač „ford fijeste“, koji je pobegao sa mesta nesreće.

D. S. (64) iz Donjeg  Međurova priveden zbog teškog dela protiv  bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći  povređenom

D. S. (64) iz Donjeg Međurova priveden zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom | Foto: B. Janačković

Tek nakon smrti mladića, vozač D. S. (64) iz Donjeg Međurova se 21. marta predao policiji, pa je priveden tužilaštvu sa krivičnim prijavama za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći.


Kuća Marinkovića

Kuća Marinkovića | Foto: B. Janačković

Mladić je 16. marta, nakon glasanja, sa drugom Milanom krenuo biciklom u obližnje Malošište, a oko 20 časova, prilikom povratka kući, nadomak Knežičke petlje, na njega je naleteo „ford“ velikom brzinom.


- Auto je jurio sigurno brže od 120 kilometara na čas, udario ga i pobegao kao da se ništa nije desilo. Da je stao da mu ukaže pomoć, možda bi preživeo. Životinju udariš, pa se zaustaviš da joj pomogneš. Ovaj vozač nije imao dušu, srce… Da li je bio drogiran ili pijan, ne znam. Čovek nije bio - priča Hranislav Đorđević, neutešni otac nastradalog mladića.

Đorđe Marinković (21)

Đorđe Marinković (21)

On tvrdi da je Đorđe propisno vozio bicikl, uz desnu stranu kolovoza, a Milan po travi uz put, što ga je i spaslo.


- Stala su neka kola i putnici su pokušali da im pomognu. Prebačen je sanitetom u Kliniku za neurohirurgiju, gde su lekari učinili sve da mu spasu život. Dežurao sam kraj njegovog kreveta. Stavljao sam mu ruku na srce, osećao sam kako kuca. Bavio se sportom, bio je jak, računao sam, izvući će se. Pitao sam lekare ima li šanse da se osvesti. Saginjali su glavu. Supruga me je u četvrtak uveče pozvala da dođem u sobu. Rekla je: „Zagrli me, Đole nam je umro. Upravo sada je ispustio dušu“. Srušio mi se čitav svet - priča Hranislav kroz suze. Dodaje da Đorđe nije pio jer se aktivno bavio aikidom, imao je dozvolu B kategorije i uvek je bio pažljiv u saobraćaju.

Otac Hranislav Đorđević

Otac Hranislav Đorđević | Foto: B. Janačković

- Da je znao, pošao bi autom, ali trudio se da uštedi svaki dinar. Zaposlio se pre mesec dana sa sestrom u centru za reciklažu, primio je prvu platu i odmah su kupili novi šporet. Želeli su da od svake plate kupe nešto za kuću. Nadao sam se da će preživeti, ali nije bilo spasa. Sve da mi poklonite sada, ne vredi mi ništa - jada se očajni otac.


Majka Violeta od bola jedva govori… Kraj otvorenog kovčega, gleda u sinovljeno nepomično lice i plače:

- Sine moj, uzeše te, šta će majka bez tebe da radi.
Nastradali mladić sahranjen je juče na seoskom groblju u prisustvu velikog broja rođaka i prijatelja.

Odbacio ga 20 metara!


Milan Zdravković, koji je u momentu tragedije bio sa Đorđem, svedoči da je auto odbacio telo mladića više od 20 metara.
– Podigao sam glavu i video Đoleta kako pada. Automobil je projurio velikom brzinom i nije se zaustavio. Prišao sam mu, ležao je bez svesti. Krkljao je i krv mi je išla na usta. Stao sam pred prvi automobil da mi pomognu. Zadnji deo bicikla bio je potpuno uništen. Odbacio ga je više od 20 metara - kaže Milan.

Vozač prvo lagao policiju

Vozač D. S., koji se dan nakon što je Marinković umro u bolnici prijavio policiji, pokušao je isprva da prikrije tragove fatalnog udesa.
- Policija je na osnovu delova automobila koji su otpali znala da je u pitanju “ford fijesta” pa je ispitivala sve vlasnike u tom kraju, pored ostalih i D. S. On je, međutim, negirao da ima veze sa udesom. U međuvremenu je polomljeni far bacio u Moravu i zamenio ga novim kako bi prikrio tragove. Međutim, u petak, nakon što se pročulo da je mladić preminuo, sam je došao u policiju i prijavio se.

Poslednji komentari
  • beka Vreme: 23.03.2014 08:56h

    sram da bude tog vozaca,da ubije decka i da ode. djordje neka ti je laka crna zemlja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP