Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SESTRIČINA MILOŠA JEŠIĆA (48) IZ VELIKE IVANČE

''Predosetile smo smrt ujaka''

Autor: D. Ćuruvija | 20.04.2013 - 22:00:00h | Komentara: 2

„Na dan kada je izgubio život, ujka Miša je trebalo da dođe mom suprugu Nikoli na rođendan. Međutim, ubijen je ujutro istog dana. Na dan sahrane, moj suprug je dobio od njega poklon koji je, dan pred tragediju, ujka pripemio i uvio u šareni papir da ga njime obraduje.

Ujče je bio duša od čoveka: Miloš je bio na Jeleninoj svadbi u oktobru prošle godine

Ujče je bio duša od čoveka: Miloš je bio na Jeleninoj svadbi u oktobru prošle godine | Foto: Privatni album

Umesto novog veselog porodičnog okupljanja, roštiljanja i nazdravljanja povodom rođendana, 9. aprila smo se okupili u jadu i suzama. Bog ima svoje razloge za uzimanje najboljih, a ujče je bio jedna takva duša”, priča za “Alo!” Jelena Ranđić Ignjatović (32) iz Mladenovca, setričina Miloša Ješića (48), kojeg je hicem u glavu usmrtio Ljubiša Bogdanović (60) iz Velike Ivanče. Osim njega, Ljubiša je tada ubio i njegovu majku Ljubinu (64).


Miloš je za ubicu imao samo reči hvale: Ljubiša Bogdanović

Miloš je za ubicu imao samo reči hvale: Ljubiša Bogdanović | Foto: Rajko Ristić

Jelena kaže da je ona sa majkom Cicom i ocem Borislavom Ranđić i dve sestre rado dolazila u Ivanču kod ujaka, ali i da su ona i sestre na neki način predosetile tragediju.


- Kao da smo osetile tragediju, pa smo pre nekoliko meseci, u posetu ujki ponele foto-aparat da zabeležimo porodično okupljanje, kod ujke na selu. Nikad to ranije nismo činile. Nije tačno da je bio siromah. Planirao je da sagradi novu kuću na porodičnom imanju, a mi bismo mu svake godine za njegov rođendan poželeli da se oženi - kaže Jelena i navodi da je Miloš imao lepo mišljenje o Ljubiši Bogdanoviću i da bi ga sigurno branio da je neko nekad napao.

Upucan u stomak, pa u glavu: Telo Miloša Ješića

Upucan u stomak, pa u glavu: Telo Miloša Ješića | Foto: A. Stanković

Njen otac Borislav Ranđić ne može da se seti da li je Miloš bio na ratištu zajedno sa Lubišom. On kaže da tragovi sa mesta ubistva ukazuju da se Miloš borio, jer ga je ubica najpre ranio u stomak, a onda mu pucao u glavu. Njegovoj majci Ljubini je pucao u slepoočnicu.

Porodice danas na groblju


U Velikoj Ivanči porodice 13 stradalih žrtava Ljubiše Bogdanovića, koje je hladnokrvno pobio 9. aprila izaći će na groblje. „Izaći ćemo na groblje i poneti ručak za ubijene. Tako ćemo da izlazimo svake nedelje do 40 dana“, rekli su nam rođaci ubijenih. Svi su čuli da je ubica kremiran na groblju Lešće u Beogradu, ali im je važno da njegova urna ne bude pohranjena na istom groblju. „Neka bude i u dvorištu, gde je njegova kuća, gde god, samo ne pokraj naših najdražih”, kažu meštani.

Poslednji komentari
  • Viki Vreme: 21.04.2013 14:33h

    Nisam procitala ni u jednim novinama KO JE JAVIO POLICIJI za masakr. Malo ljudi zna broj policije pogotovo sad kad je doddata jedinica. Nazalost poslednjih dana se desavaju ubistva ili pokusaji i tv kanali bi trebalo da povremeno objavljuju telefone hitnih sluzbi.

  • Viki Vreme: 21.04.2013 14:35h

    Veoma je tesko procitati rec navedenu pisanim slovima. Ako Boga znate promenite sistem!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP