Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JEZIVA SMRT U RUDNIKU BAKRA U MAJDANPEKU

Pregazio je kamion od 200 tona!

Autor: Suzana Božinović | 30.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Slavuja Stanić (53) iz Majdanpeka, koja je 30 godina radila kao rukovodilac pumpne stanice u rudniku bakra u Majdanpeku (RBM), nastradala je na jeziv način kada je na nju preksinoć, između 22 i ponoći, naleteo kamion za prevoz rude u fabričkom krugu u kome je radila!

Pun kamion težak je oko 200 tona, visina mu premašuje 12 metara, a gume su visoke više od dva metra. Prema nezvaničnim podacima, preko nesrećne žene prošlo je nekoliko teških kamiona jer nisu videli šta im je na putu.

Sumnja na samoubistvo

Na mesto nesreće izašla je policija, republički rudarski inspektor i tužilac, a rezultati istrage se očekuju za nekoliko dana. Iako nadležni ne žele da komentarišu slučaj pre završetka istrage, nezvanično smo saznali da sumnjaju da je reč o samoubistvu. Posmrtni ostaci nesrećne žene predati su rođacima koji će je sahraniti u rodnoj Raškoj.
 

- Njeno beživotno telo jedva je uočeno. Bilo je zdrobljeno i pomešano sa blatom. Šta se tačno dogodilo pokazaće istraga koja je u toku. Vozači kamiona su u šoku jer niko od njih i ne zna ko ju je zapravo pregazio! Činjenica je da je deo fabričkog kruga gde je Stanićeva pregažena osvetljen i ispituje se kako je vozač kamiona nije video - saznajemo od nadležnih.

Prema priči kolega, njen nestanak primećen je oko 23 časa. Ona je radila u drugoj smeni, ali je niko nije video, pa su je pozvali na mobilni telefon. Međutim, nije se javljala i počeli su da je traže. Nekoliko sati iza ponoći vozač FAP-a primetio je čizmu u blatu i odmah pozvao kolege.

Slavuja Stanić

Slavuja Stanić


- To se ne može opisati. Zatekli smo njenu čizmu, a malo dalje bezobličnu masu pomešanu sa blatom. Čini mi se da se ta masa “pušila”, da je iz nje izlazio neki jedva vidljiv dim. Video sam po blatu i iscepane i razbacane neke tkanine, verovatno deo njene odeće - prepričava užas koji je video jedan od radnika.
Prema priči kolega, Stanićeva je živela sama i negovala bolesnu majku. Imala je težak život, ali se nikada nije žalila.

- Znam da, prema lekarskom nalazu, Slavuja nije smela da radi u trećoj smeni, ali ne znam od čega je bolovala. Ona je bila disciplinovan radnik i bilo mi je mnogo čudno što je nisam zatekao na radnom mestu jer je uvek, kada je bila u drugoj smeni, odlazila kući tek kada mi dođemo. Niko ne zna zašto je ona napustila radno mesto pre završetka radnog vremena. Nikom nije jasno ni zašto je išla putem koji je teži, jer debljina žitkog blata prelazi tridesetak centimetara. Mogla je da hoda suprotnom stranom sa manje blata. Ništa nam nije jasno - kaže njen kolega.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP