Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MALER

Prelić pao na prekršaju!

Autor: Ekipa ALO! | 02.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Đorđe Prelić (27) uhapšen je u Barseloni nakon saobraćajnog prekršaja iako su ga tri i po godine jurile sve svetske policije zbog poternice koju je Srbija za njim raspisala zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona (28)!

Nije mu  više smešno: Đorđe Prelić u Holandiji

Nije mu više smešno: Đorđe Prelić u Holandiji

Pripadnik navijačke grupe “Alkatraz” pao je na običnom saobraćajnom prekršaju koji je u utorak počinio u okolini Barselone, i to ukradenim automobilom.


Policajcima je rekao da je državljanin Češke, što im je bilo sumnjivo, a kod sebe je imao lažne isprave. Priveli su ga u policiju, gde je proverom utvrđeno da je vozilo ukradeno, a sam Prelić je u policiji priznao svoj pravi identitet. Posle informacija od kolega iz Srbije, španska policija je prekjuče definitivno bila sigurna da u rukama ima ubicu francuskog državljanina Brisa Tatona.
Njegova porodica juče nije znala gde se on nalazi, a za “Alo!” su rekli da naša ambasada u Španiji nema još informacija o njegovom hapšenju.

Bris Taton nekoliko sati pred smrt

Bris Taton nekoliko sati pred smrt


- U našoj ambasadi u Španiji su nam rekli da im tamošnja policija nije ništa dostavila, a da su za hapšenje čuli iz medija, pa čekaju da im se zvanično dostave podaci. U našem Ministarstvu inostranih poslova čekaju da im iz Španije stigne obaveštenje iz ambasade. Zvali smo i sve zatvore tamo, ali su nam rekli da nije kod njih. On je naš državljanin i morali bi da budu obavešteni o njegovom hapšenju - rekli su nam u porodici uhapšenog Prelića.

Prelićev advokat Ivan Bajazit izjavio je za naš list da Prelić s njim još nije kontaktirao i da ne zna da li se nalazi u ekstradicionom pritvoru ili je iza rešetaka zbog korišćenja falsifikovanog pasoša, krađe automobila i ugrožavanja javnog zdravlja. Nije poznato da li je Prelić nekoga udario vozilom ili pretukao. Sumnja se da je Prelić u Španiju stigao pre desetak dana iz Holandije, gde se krio tri godine.
Pretpostavlja se da ga je uplašilo hapšenje begunaca Luke Cerovića i Nikole Vušovića na Aerodromu „Šipol“ u Amsterdamu, zbog čega je odlučio da se skloni iz te zemlje. Prelić, koga je srpsko pravosuđe pravosnažno osudilo na 15 godina robije zbog ubistva Francuza, mogao bi da bude izručen Srbiji tek naredne godine! Naime, proces ekstradicije može da potraje zbog obimne dokumenatacije, ali i procesa koji protiv Prelića može da bude pokrenut u Španiji.

Čekaju ga suđenja u Srbiji


Prelić je prvostepeno bio osuđen na 35 godina zatvora, ali mu je u januaru prošle godine Apelacioni sud smanjio kaznu na 15 godina. Očekuje se da će tražiti obnovu procesa, na šta po zakonu ima pravo. Prelić je u Višem sudu u Beogradu optužen i za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a sa njim na optuženičkoj klupi treba da se nađe i Aleksandar Vavić (27), jedan od vođa “Alkatraza”.

Poslednji komentari
  • Roki Vreme: 02.03.2013 11:18h

    Bravo za Apelacioni sud.Sa 35 na 15, to je pravi popust, a ne oni popusti u prodavnicama.

  • Max Vreme: 02.03.2013 12:12h

    Budaletina!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP