Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO

Preminula žena kojoj su lekari rekli da ide kući

Autor: dnevno.rs | 08.05.2014 - 12:23:00h | Komentara: 12

Nakon što su je u jednom danu dva puta sanitetom iz Guče vozili za Čačak, moja majka je preminula nakon više sati čekanja na skener glave u hodniku, priča sin Zoran.

Nekontrolisano izlaganje suncu i pušenje su glavni uzročnici raka kože: Pacijent na skeneru

Pacijent na skeneru | Foto: AP

Radovanka Bogdanović (65) iz dragačevskog sela Rogača preminula je 30. aprila u čačanskoj bolnici, kako njen sin Zoran (43) kaže, zbog loše procene njenog zdravstvenog stanja lekara u Guči i Čačku. Nakon što su je u jednom danu dva puta sanitetom iz Guče vozili za Čačak, nesrećna žena je preminula uveče na odeljenju intenzivne nege usled srčanog zastoja.
Ubrzano je disala
- Sve je počelo u ranim jutarnjim satima kada se majka požalila da joj nije dobro i da ubrzano diše. Odmah sam je odvezao do Doma zdravlja u Guči, gde ju je pregledala doktorka i odmah je sanitetom odvezena do čačanske bolnice. Usput majka se počela žaliti da ne vidi i da ne čuje i bivalo joj je sve lošije - priča njen sin Zoran.
Staricu su nakon pregleda na internom odeljenju, gde su ocenili da nije „za njih", uputili na grudno odeljenje. Nakon dužeg čekanja, lekar im je rekao da se vrate u Guču i da se jave svom izabranom lekaru.
Prema Zoranovoj priči, u gučkom Domu zdravlja Radovanki su dali infuziju, a izabrana lekarka je insistirala da nakon toga pacijentkinju otpuste kući, što je Zoran odbio.
- Njeno stanje se konstantno pogoršavalo, a kada sam rekao da tako bolesnu neću da je vodim kući, lekarka u Guči mi je odbrusila „Hoćeš da je ja vodim svojoj kući?!" Bio sam šokiran. Na kraju nas je opet uputila u čačansku bolnicu, ali sada na odeljenje neurologije - priča naš sagovornik.

U Čačak su stigli oko 13.30 časova, gde su neurolozi dali da se uradi skener glave.
Bez dokumentacije
- Na skener smo u hodniku čekali satima, a potom su je prebacili na intenzivnu negu. Tamo je preminula oko 23 sata.
Zoran kaže da je posle majčine sahrane nekoliko puta u čačanskoj bolnici pokušavao da dođe do dokumentacije o lečenju njegove majke. Međutim, sav trud bio je uzaludan.
- Niko mi do dana današnjeg nije objasnio zašto je moja majka umrla! Nalaz sa obdukcije mi nije pročitao patolog, već pomoćno osoblje na patologiji, što je krajnje neprofesionalno - ogorčen je sin nesrećne žene.


BOLNICA BEZ KOMENTARA - PR na godišnjem

U čačanskoj bolnici juče niko od nadležnih nije želeo da komentariše slučaj smrti Radovanke Bogdanović.
- Portparol bolnice dr Miroslav Sretenović je na godišnjem odmoru, a niko osim njega nema ovlašćenje da daje izjave, poručili su novinarima u čačanskoj bolnici i istakli da ne znaju kada će moći da daju više informacija.

Poslednji komentari
  • Mladen Vreme: 08.05.2014 13:43h

    Hajde sad časni i pošteni lekari prstom da pokažu ko je tu pogrešio, kako bismo mi obični mogli da pravimo razlike između nesavesnih lekara, neznalica i onih koji vrede. Ako tako nešto ne urade, onda ćemo smatrtati da su svi isti i tada lekari morate da snosite odgovornost za bes koju običan čovek oseća prema vama. A dobro znamo da mnogo ima i psihički labilnih okolo...

  • sale Vreme: 08.05.2014 14:36h

    Taman posle da se ista preduzme, pod hitno svim lekarima dati status zasticenih i da niko nema prava na prigovor, to je i ono sto prizeljkuju !

  • goran Vreme: 08.05.2014 15:47h

    Sramota za zdravstvo. U Petrovcu na Mlavi primili čoveka u bolnici,na grudnom odelenju i nakon par sati nazvali ženu koja brine o njemu,tačnije noću u 22 časa i otpustili ga u teškom zdravstvenom stanju. Doktorka je prijavljena ai je sve zataškano. Vuk pojeo magarca.

  • tanja Vreme: 08.05.2014 18:44h

    Sve je isto, samo njega nema! Eee, kukavna Srbijo!!!!!!

  • CECA Vreme: 08.05.2014 20:08h

    pa posle im kriv đavo kad ih ljudi tuže i nasrću na njih!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP