Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEKA MU JE LAKA ZEMLJA

Preminuo Radmilo Bogdanović, bivši šef MUP

Autor: Blic | 26.10.2014 - 11:01:00h | Komentara: 0

Bivši ministar unutrašnjih poslova i visoki funkcioner SPS Radmilo Bogdanović (80) preminuo je u subotu u Beogradu na VMA.

Radmilo Bogdanović

Radmilo Bogdanović | Foto: Branko Belić

 
 
Sahrana će biti obavljena u utorak u 12.30 na groblju u Jagodini. Prema rečima njegovih rođaka, on je prošlog ponedeljka primljen na kliniku sa temeperaturom i lošijom krveom slikom, ali se mu se stanje iskomplikovalo i posle kraće bolesti je preminuo.
Bogdanović je nedavno proslavio 80. rođendan, a ostaće upamćen kao ministar unutrašnjih poslova koji je smenjen posle masovnih demonstarcija 9. marta 1991. godine, kao i predsednik Odbora za bezbednost Skupštine SRJ.

Bogdanović je rođen je 7. oktobra 1934. u Končarevu, kraj Svetozareva (Jagodina). Završio je učiteljsku školu u rodnom mestu i Filozofski fakultet, a u Beogradu 1976. godine.
Bio je sekretar republičke Uprave za unutrašnje poslove, načelnik Uprave za strance, predsednik Odbora za saradnju sa Srbima van Srbije, Odbora za narodnu odbranu i bezbednost, poslanik u republičkom i saveznom parlamentu.

Predsedavao je u Upravnim odborima “Jugoeksporta” i “Fonda kapetan Dragan, bio je član Uprave “Crvene zvezde”, a biran je i za člana Saveta Univerziteta u Kragujevcu.
- Srbija i Jagodina mogu da se ponose takvim čovekom, nije se obrukao ni na jednoj funkciji koju je obavljao. Siguran sam da će i Srbija i Jagodina i selo Končarevo u kojem smo obojica rodjeni pamtiti Radmila Bogdanovića samo po dobrim delima - rekao je za Betu Dragan Marković Palma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP