Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUDI MU SE ZA UBISTVO

Presuda bivšem
svešteniku Peranoviću u petak!

Autor: S. Bečejić | 18.06.2013 - 14:11:00h | Komentara: 3

U Višem sudu u Šapcu u petak će biti izrečena presuda Branislavu Peranoviću za teško ubistvo štićenika Nebojše Zarupca koji je ubijen na svirep način 06. avgusta prošle godine. Juče je pred većem petorice završen glavni pretres, saslušanjem veštaka i jednog svedoka. Tužilac, pravni zastupnik porodice Zarubac i zastupnik odbrane, kao i optuženi Peranović su izneli završnu reč.

Branislav Pervanović

Branislav Pervanović ispred Višeg suda u Šapcu

- Smatram da je krivično delo koje se Peranoviću stavlja na teret u celosti dokazano, posebno nalazima svih saslušanih veštaka. Sudu sam predložio da okrivljenog oglasi krivim, kazni visokom zatvorskom kaznom i da bude u pritvoru do pravosnažnosti – kaže advokat Dušan Pašić, punomoćnik porodice Zarubac.


Pašić očekuje da Peranović bude kažnjen na kaznu zatvora u trajanju od 20 do 25 godina.


S druge strane Ilija Radulović, zastupnik odbrane očekuje oslobadjajuću presudu.


- Reč je o krajnoj nuždi zato što se vodila borba između pokojnika koji je hteo da napusti centar i da pođe u sigurnu smrt, dok je sveštenik Peranović hteo poštopoto da ga zaustavi u njegovoj nameri da napusti centar – kaže Radulović.


Peranović je ponovio da nije imao nameru da ubije Nebojšu Zarupca.
Prema optužnici, Peranović je 6. avgusta naneo veći broj udaraca šipkom i pesnicama i to u nekoliko navrata. Prema navodima optužnice, tortura je trajala nešto više od sat vremena uz povremene prekide kako bi se Zarubac umio ili otišao do toaleta. Udarci koje je primio Nebojša Zarubac doveli su do šoka usled kojeg je krenuo da povraća a onda je došlo do gušenja želudačnim sadržajem. Protiv Peranovića je podignuta optužnica za teško ubistvo a za to delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora. Zarubac je bio štićenik u Centru za odvikavanje od droga "Sretenje" koji je osnovao Peranović na sopstvenom imanju uz blagoslov Eparhije šabačke. Centar je prestao sa radom nakon tragedije a Peranovića je episkop šabački Lavrentije suspendovao do okončanja postupka.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 18.06.2013 15:23h

    taj bi svakako umro pre ili kasnije mozda bi jos nekog i ubio- dobro sigurno ne bi nikom doneo . Mrtvog čoveka ne može niko da ubije! Imao je šansu da živi ali nije hteo ili da kažemo takav mu je usud bio. Znam nekog ko je uspeo i od senkek posato čovek.Peranović je više nih oživeo a sad će da mu sude zato što nije uspeo od lošeg materijala da napravi čoveka.Roduitelji su glavni krivci što su dopustili da dotle dodje. Ne treba oni nikog da krive.Oni su ubili svog sina a sada gone čoveka jer nije ispravio njihovu grešu.

  • Lune Vreme: 18.06.2013 15:30h

    Hm,hmm..bilo je to "uterivanje straha od boga", od strane bozijeg predstvnika na zemlji, uz izvesnu nocanu nadoknadu, za troskove kupovine "lekova", lopate, lopara.."ne ubijam te ja, nego hleb tvij nasusni"..

  • Anci Vreme: 19.06.2013 01:35h

    Hocemo 40 godina robije za svirepo ubistvo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP