Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRAJ PROCESA

Presuda Danilovićevom napadaču 13. februara!

Autor: D.Ć. | 10.02.2014 - 09:30:00h | Komentara: 0

Presuda Branku Filipoviću Fidi (42) optuženom da je 18 maja prošle godine nožem ubo košarkaškog asa Predraga Danilovića (43) biće izrečena 13. februara u 11 sati u Višem sudu u Beogradu.

Danilović i Fido

Danilović i Fido

Prethodno je sudski veštak psihijatar Branko Mandić izjavio da je Filipović bio u stanju obične alkoholisanosti i da mu uračunljivost nije bila bitno smanjena. Zamenik tužioca zatražila je kaznu od osam godina za Filipovića, navodeći da je u postupku dokazano sve što se optužnicom okrivkljenom stavlja na teret, odnosno pokušaj ubistva.

Advokati Filipovića izjavili su u završnoj reči da ne stoje tvrdnje tužioca da je njihov klijent imao nameru da ubije svog dugogodišnjeg prijatelja Predraga Danilovića. Advoka Zora Dobričanin-Nikodinović istakla je da ne stoji teza tužioca da je u pitanju umišljajno ubistvo i istakla da je od same presude važnije da Filipović i Danilović u budućnosti budu prijatelji.

Sam Filipović je izjavio da mu je žao zbog svega što se desilo i da se još jednom izvinjava porodici Predraga Danilovića. On je naglasio da nije hteo da ga ubije.

Suđenju je prisustvovala Sanja Danilović, supruga Predraga Danilovića.

Na današnjem suđenju, kao i prošlog puta, nije došao košarkaški as Predrag Danilović, ali on to nije u obavezi da i čini pošto je već svedočio na glavnom pretresu.
Filipović je u pritvoru od hapšenja 2. juna. On je na početku suđenja negirao da je pokušao da ubije Danilovića, tvrdeći da je ceo događaj bio nesrećan slučaj i da nikada nije imao nameru ni da ga povredi, a kamoli da ga ubije, jer su dugogodišnji prijatelji. Filipović izrazio žaljenje za sve što se dogodilo, navodeći da je za sve je kriv alkohol, koji su te noći konzumirali u velikim količinama.

Njegova odbrana je prethodno u dva navrata u oktobru i novembru nudila priznanje i zatvorsku kaznu od tri godine, pod uslovom da tužilaštvo preklavifikuje krivično delo pokušaj ubistva u lakše krivično delo.
Da je zaključen sporazum o priznanju krivice suđenja ne bi bilo, a sa tom nagodbom morao bi da se složi i oštećeni, u ovom slučaju Danilović. Tužilaštvo Filipovića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, jer je 18. maja povredio svog prijatelja Danilovića u svojoj kafani "Kafanica" na Košutnjaku.

Danilović, koji u tom postupku ima status oštećenog, pridružio se krivičnom gonjenju Filipovića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP