Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA UBIJENOG FEDORA FRIMERMANA SVEDOČILA U SUDU

„Presudite im dok sam živa!”

Autor: M. Dudvarski | 06.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Molim sud da presudi ubicama mog sina u razumnom roku, kako bih doživela da budu kažnjeni krivci. Ta presuda bi bila Fedorov doprinos za Srbiju bez nasilja.

Ljubica Frimerman Čolović ispred Palate  pravde u Beogradu

Ljubica Frimerman Čolović ispred Palate pravde u Beogradu | Foto: Dimitrije Goll

U ovoj sudnici nema nevinih, jedini nevin nije sada među nama“. Ovako je svoje svedočenje u Višem sudu u Beogradu započela Ljubica Frimerman Čolović, majka Fedora Frimermana, koji je preminuo nakon što je 25. jula prošle godine ispred splava „Saund“ pretučen na smrt.


- Ovo je najgori bol za majku. Fedor je bio plemenit i dobar mladić. U svakom mladiću vidim svog sina, moj unuk je zbog te tragedije prestao da govori - kroz suze jedva dišući je pričala Ljubica.
Ona je navela da joj je teško da govori, jer šta uopšte može reći majka koja je izgubila dete.

- Feđu sam vaspitavala da bude plemenit i dobar čovek. Zbog toga je nastradao, jer je želeo da pomogne prijatelju. Ovde nema nevinih, onaj koji je nevin više nije s nama. Molim vas da ovim postupkom dobro nadvlada zlo i da ovo bude Feđin doprinos za bolju Srbiju - rekla je majka ubijenog Frimermana.

Fedorov portret  oslikan na terenu  SC „Olimp“

Fedorov portret oslikan na terenu SC „Olimp“ | Foto: Dimitrije Goll


Osim nje, juče je svoj iskaz dao i Milan Modrinić, koji je kobne noći, 25. jula prošle godine s Fedorom bio na splavu „Saund“. On je opisao kako je došlo do incidenta i naveo da je izašao sa nekim mladićem da se rasprave ispred splava jer mu je prosuo piće.

- Kada su mene počeli da biju, poslednje čega se sećam je Fedorov uzvik:“ Nemojte da ga bijete“. Posle toga sam pao u nesvest. Nisam hteo da se bijem sa tim ljudima, hteo sam samo da se objasnimo - rekao je Modrinić, koji je na pitanje advokata da li se oseća krivim za sve što se dogodilo rekao:

- Osećam se krivim što nisam mogao da sprečim sve što se dogodilo. Fedora sam voleo kao brata. Imam krivicu u duši i mnogo ga volim. Ali nema moje krivice jer sam izašao da razgovaram, a ne da se bijem - ispričao je Milan.

Optuženi

Optužnica tereti Denisa Pavlova (39), Dušana Davidovića (27) i Negomira Uroševića (25), radnike obezbeđenja splava, da su brutalno pretukli Frimermana i time počinili krivično delo teškog ubistva, kao i da su pretukli njegovog prijatelja Milana Modrinića (39), dok je četvrti optuženi Dušan Mihajlović (40) optužen za nasilničko ponašanje.

Poslednji komentari
  • seka Vreme: 06.09.2014 14:08h

    osudite te monstrume na SMRT...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP