Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MEDICINSKI BRAT OSUMNJIČEN ZA SMRT IVE BODROŽIĆ?

Preti mu do osam godina zatvora!

Autor: Ekipa Alo! | 22.12.2014 - 10:33:00h | Komentara: 9

Iako tvrdi da Ivani nije prodao lek od kog je umrla, medicinski radnik s VMA pao na detektoru laži. Lično kolima došao po nesretnu devojku u Hajat, odvezao je na VMA i potom vratio u hotel.

Ivana Bakić Bodrožić

Ivana Bakić Bodrožić

Medicinski tehničar s VMA glavni je osumnjičeni u istrazi misteriozne smrti Ivane Bakić Bodrožić (31) koja je 11. decembra pronađena mrtva u sobi 326 beogradskog hotela “Hajat”.
Sumnja se da je taj medicinski tehničar usput, u kolima, za oko 100 evra prodao Ivani ampule opasnog anestetika “propofola” koji je ona iste večeri ubrizgala sebi u venu.
Osumnjičeni zdravstveni radnik ispitan je na detektoru laži i pao je na pitanjima o “propofolu”.
- On je priznao da je došao po Ivanu i da ju je odvezao do bolnice da bi joj koleginica namestila braunilu. Rekao je da je samo pomagao Ivani, s kojom se od ranije poznavao, ali da mu nije bilo ni na kraj pameti da će se te večeri “overiti”. Međutim, on tvrdi i da nema ništa sa “propofolom”, da joj on nije dao taj anestetik i da je iz novina saznao da je Ivana to koristila… Ipak, na poligrafu je pao na tim pitanjima – naveo je izvor iz istrage.

Medicinski tehničar bi eventualno mogao da bude optužen za neovlašćenu prodaju opasnih stvari sa smrtnim ishodom, što je delo za koje je zaprećena maksimalna kazna od osam godina zatvora.

- Zato je juče pušten, jer nismo imali zašto da ga zadržimo u pritvoru – objasnio je izvor.

Neproverene informacije narušavaju istragu!

Profesor dr Slobodan Savić sa Instituta za sudsku medicinu rekao je kako je netačna informacija da je VMA jedina ustanova koja je u stanju da obavlja toksikološke obdukcione nalaze.

- Uz dužno poštovanje prema kolegama sa VMA, ali priče koje kruže u medijima da se ovim slučajme mi ne bavimo zbog složenosti je potpuno netačno - kaže profesor Savić za jedan beogradski dnevnik.

- Institut poseduje referentnu laboratoriju koje je jedna od najsavremenijih za ispitivanje psihoaktivnih supstanci, pa nema govora o tome da mi nismo mogli da radimo na ovom slučaju.

Da stvar bude još čudnija, naloženo je da VMA radi obdukciju, iako su postojale sumnje da su njihovi zaposleni umešani u ceo slučaj.

- Od samog početka stvari su krenule naopako. U medijima su počele da se pojavljuju neproverene teorije sa obdukcionih nalaza, a zatim i potpuno netačne informacije - tvrdi Savić i dodaje da se na toksikološki nalaaz poput ovog često čeka i po mesec dana.

- Zbog toga mi nije jasno kako je neko mogao da izlazi sa pretpostavkama, a da nisu prikupljene sve informacije. Obdukcija se radi po nalogu tužilaštva i jedino ono može da daje relevantne informacije medijima. Sve ostalo je narušavanje tajnosti istrage - završava Savić.

Poslednji komentari
  • sali Vreme: 22.12.2014 11:19h

    I sad cela bolica treba da ide u zatvor samo zato sto su je vozili na vma! A normalne pacijente ubiju u bolnici i niko ne ide u zatvor!

  • bellini Vreme: 22.12.2014 11:27h

    a da nije čistačica možda kriva?!

  • jovan Vreme: 22.12.2014 11:29h

    Medicinski tehnicar, stoko !

  • maki Vreme: 22.12.2014 13:33h

    On je u tom slucaju samo izvrsilac. Ko je narucilac? Ko je poslao i platio mladica?

  • Bulaja Vreme: 22.12.2014 13:51h

    Nadam se da će reagovati Lekarska komora i Komora medicinskih tehničara i sestara jer mnogi njihovi članovi, evidentno, "leče" što ljude , što kućne ljubimce kradenim i švercovanim lekovima po kućama, livadama i hotelima širom Srbije. Kada dođe vreme za reakciju Policije, obično, bude kasno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP