Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZBOG STATUSA NA FEJSBUKU, 20 SPECIJALACA MU PRETRESLO KUĆU

Pretio ubistvom na Fejsbuku, sad tvrdi da se samo šalio

Autor: B. Janačković | 10.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

U kuću Dejana Milojevića (43), građevinskog preduzimača iz Aleksinca, prekjuče ujutru upalo je 20 pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) iz Beograda, koji su po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal izvršili pretres zbog sumnje da je ugrozio bezbednost premijera Aleksandra Vučića. Razlog je bio status koji je on objavio na Fejsbuku.

Dejan Milojević

Dejan Milojević

- Nikome nisam ni pretio, niti sam pominjao ime premijera. Na mom profilu pod nazivom Tonton Makut sam 25. juna objavio status: „Braćo i sestre, vrag je odneo šalu!!! Dajte da se organizujemo da neko ubije g**nara i da oslobodimo zemlju. Dosta je bilo, stvarno!!!“ Iz komentara ispod statusa se jasno vidi da je to bila šala, kao što su i brojni sarkastični komentari koje objavljujem na toj stranici. Onda su moji prijatelji u porukama počeli da se šale o toj temi, pa sam u jednom trenutku i ja napisao da je sve to šala. Ne verujem da je to policija videla, verovatno me je prijavio neko iz Aleksinca - smatra Milojević.


On isprva nije znao otkud toliko policajaca u njegovoj kući, ali mu je rečeno da postoji sumnja da je ugrozio bezbednost premijera.
- Nisam ugrozio ničiju bezbednost. Niti imam oružje, niti znam da ga koristim. Pretresli su celu kuću. Plašio sam se da mi nešto ne bude podmetnuto, ali su policajci bili stvarno fer i korektni. Pretres je bio po zakonu, sa dva svedoka i u prisustvu mog advokata. Pošao sam sa njima u policiju, gde sam se zadržao pola sata radi davanja izjave - objašnjava Milojević.

Slobodan Milošević

Slobodan Milošević | Foto: AP

On kaže da se nije krio iza anonimnog profila jer na njemu stoji njegova slika, a u galeriji su slike njegove dece i građevinskih objekata koje gradi, dok je prilikom registracije ostavio svoje prave podatke.


- To je profil koji je javno dostupan i koji koristim za druženje sa prijateljima, mahom umetnicima iz Niša. Policajci su mi tražili šifru i ja sam im odmah dao jer nemam šta da krijem. Oduzeli su mi taj nalog, kao i laptop i dva mobilna telefona. Snimili su podatke sa telefona i iz kompjutera. Nadam se da će tužilaštvo da zaključi da se radilo o šali i da u svemu nema nikakve pretnje - kaže Milojević.
Poslednji komentari
  • Diki Vreme: 10.07.2015 08:01h

    A dali bi ti se svidela sala da neko napise tako nesto za tebe, tvoga brata ili oca! Nebi sigurn, jos bi ga tuzio i trazio odstetu za pe=retrpljeni strah i uvredu casti. Sa takvim salama moze sve poci kako netreba, jer je neko i mogao da pokusa nestp.Sada kada je SALA dosla na tvoja vrata sada si se salio! Opasna ti je sala.

  • neko Vreme: 10.07.2015 16:23h

    @diki: cuti i jedi sendvic, decko nije nikog imenovao niti je direktno pozivao na linc niti pretio...e sada sto smo 1:1 postali kao severna koreja je nesto drugo, plus komentar je glasio:" Braćo i sestre Srbi. Vrag je odneo šalu. Ima li neko ko bi mogao da ubije ovu svinju" sto daje do znanja kolika je diktatura u srbiji zavladala, ja ti kazem da v*** nema ni 5% podrske niti su na izborima pobedili legalno i voljom gradjana....

  • Å ta onda? Vreme: 11.07.2015 21:14h

    I šta nam to govori? Prvo da je Čume sigurno počinio ta ubistva, jer da nije čime bi ga Ivana ucenjivala? Drugo, govori nam da je Čume stipsa i da pokušava za siću da se izvuče za dva ubistva, tako što potkupi nekog novinara i podnosi lažne krivične prijave! Treće, govori nam da je Čume davljenik koji ne kapira da je u sopstvenom živom blatu i da što se više batrga i brani, sve dublke tone

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP